Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829301

RSS

 

Mourunen 10 (1/2)
27.11.2019 13:40 | Kasa

 Osa 10, 2019
         


Sisällys

1. Tervehdys 
2. Testeri: 
Turkin tehopuhdistaja VS Hoito- ja pesuainesetti 
3. Uutta: Kolme uutta kerhoa
4. Alienkissojen luomisprosessi 
5. Horoskoopit 

6. Haastattelu: Mourusen lukijoiden mielipiteitä lehdestä 
+ paras kansi -äänestyksen tulos 
7. Arvostelut 
8. Mielipiteet, ilmoitukset ja yleisönosastokirjoitukset 
9. Hauskaa 
    Hauskat ja nolot kertomukset 
    Vitsit
    Unet 
    Väärinkuullut laulut
    Tehtävä: Viisi virhettä
    Sarjis: Kisu ja kaksi rumaa ihmistä

10. Hoitajien luovuudenpurkauksia 
11. Lopetus1. Tervehdys

Hei! 

En voinut vastustaa kiusausta ja laitoin lehteen joulu-aiheisen kansikuvan, vaikka ollaankin marraskuun puolella eikä täällä eteläisemmässä Suomessa ole vielä edes lunta maassa...

Meidän perheessä ei ole koskaan ollut omaa kissaa, mutta vuosien saatossa olen kaveerannut mummoloissa, kavereilla tai naapurissa yms. olleiden kissojen kanssa. Vuosi sitten eräällä iltakävelyllä vastaan tuli eräs kissa, joka on nyt niin usein pyörinyt täälläpäin että ollaan ystävystytty, ja vaikka kissa ei minun olekaan on hänestä tullut tosi tärkeä ja ilahdun aina kun Kisu tulee kyläilemään. <3 Tässä lehdessä starttaakin uusi sarjis, joka kertoo näistä Kisu-ystävän kanssa sattuneista kommelluksista. .-D

Ennen sarjista on kuitenkin paljon lukemista edessä, joten päästän teidät tästä eteenpäin. Viihdyttäviä lukuhetkiä!


-Kasa, lehden päätoimittaja (vai pitäisikö sanoa ainoa toimittaja..?)

 


2. Testeri: Turkin tehopuhdistaja VS Hoito- ja pesuainesetti

Testerissä Mouruposken kissat testailevat Marketin tuotteita ja kertovat niistä mielipiteensä. Tällä kertaa testikissoina toimivat Kirsikan kissat Shira ja Tuhka.

 <- Shira ll Tuhka -> 

Kylpyhetket eivät ehkä ole kaikkien kissojen mieleen, joten siksi hyvä pesuaine voi olla tärkeässä asemassa tekemässä tästä märästä kokemuksesta vähän miellyttävämmän. Tällä kertaa testerit päättivät uhmata vettä testatakseen turkin tehopuhdistajaa sekä hoito- ja pesuainesettiä.

  <-Turkin tehopuhdistaja (8 penniä)  || Hoito- ja pesuainesetti (9 penniä)  -> 

1. Tarkastele turkin tehopuhdistajan sekä hoito- ja pesuainesetin tuotepakkauksia ja tee havaintoja näkemästäsi.
Shira: Tämä turkin tehopuhdistajan pakkaus on outo tölkki, niin kuin maitopurkki. Onko se maitoa?
Kirsikka: *ottaa itselleen purkin.* Sinä et aio maistaa tippaakaan!
Shira: Höh, se näytti niin hyvälle.
Kirsikka: *muistuttaa kuiskaten* Sano siitä hoito- ja pesuainesetistä jotain.
Shira: Aa, no, pesusetissä on monta purkkia. Se on outoa. Tuoksuu hyvälle. Onko toi hammastahnaa? *yrittää tarttua yhteen purkeista*
Kirsikka: *ottaa purkin ensin ettei Shira ehtisi.* Shira, se on osa hoito- ja pesuainesettiä, minkä sinun pitäisikin jo tietää.

Tuhka: Eli mitä minun pitää sanoa? *katsoo ujosti Kirsikkaa*
Kirsikka: Sinun pitää siis vastata testerikysymyksiin. Ja nyt sinun pitää katsoa tuotteita ja kertoa niistä havaintoja.
Tuhka: No... Ööh... Hoito- ja pesuainesetti on setti eli moniosainen. Turkin tehopuhdistaja on yksi ainoa kanisteri, mutta jostain syystä epäilyttää, että sitä on silti jotenkin vaikeampi käyttää. *katsoo Kirsikkaa*
Kirsikka: *näyttää peukkuja*

2. Mitä kaikkea tuoteseloste lupaa? Uskotko, että turkin tehopuhdistajan yksi purkki pystyy samaan pesutulokseen kuin moniosainen hoito- ja pesuainesetti?
Shira: Vähän outoa kun on varmaan samaa hoitoa niin kuin yksiosaisena ja moniosaisena. Selosteessa on vähän tekstiä, siinä vain sanotaan sen jutun nimi.
Kirsikka: Shira, ne ovat niiden pullojen etuosat, takaosassa ne selosteet ovat.

Tuhka: No... Ööh... En osaa lukea kun en ole käynyt koulua. *katsoo Kirsikkaa nolona*
Kirsikka: Ai, no, ei se mitään, mennään sitten seuraavaan kysymykseen.

3. Kylvyn aika! Hiero toiseen etutassuusi turkin tehopuhdistajaa ja käytä toiseen etutassuun hoito- ja pesuainesetin tuotteita. Hoitajasi voi auttaa sinua tässä. Miten pesutulos eroaa eri tuotteiden välillä?
Shira: Ero on se että se toinen näyttää hammaspesusetiltä ja toinen maitopurkille!
Kirsikka: *kuiskaten* Shira, kerro pesutuloksien erot.
Shira: Aa, no mielestäni ei mitään koska molemmat tuntuu inhottavilta ja limaisilta tassuissa.

Tuhka: Tämä tehopuhdistaja ei tunnu hyvälle tassussa ja sitä on vaikeaa käsitellä mielestäni. Setti on taas niiden aineiden kannalta helpompi käsitellä ja tuloskin on huomattavasti parempi. Miinusta tuo taas se, että kärsimättömät eivät ehkä jaksaisi käydä setin vaiheita huolellisesti läpi, mutta mielestäni tulos on ajan arvoista.
 

4. Kerro testissä ilmenneet plussat ja miinukset kumpaakin tuotetta kohden.
Shira: Se setti oli niin monivaiheinen että kukaan tuskin jaksaa niin kuin tehdä siis koko prosessia. Plussaa oli se, että se tuoksui hyvälle! Turkin tehopuhdistaja on helpopokäyttöisempi ja todella hämmentävän näköinen, että sitä voi luulla maidoksi kuka vain. Kirsikka, anna se purkki tänne, minulla on jano!

Tuhka: Enkö minä kertonut ne jo?
Kirsikka: Aa, sori, joo, mennään sitten seuraavaan.
Kirsikka: Mitä plussia ja miinuksia sanoitkaan? *kuiskaa*

5. Mitä mieltä olet tuotteiden hinnoista? Entä onko hinta-laatusuhde kohdillaan?
Shira: 8 penniä on paljon maitopurkista. Ja 9 penniä on myöskin paljon hammaspesusetistä.
Kirsikka: Shira, ne ovat vieläkin turkille, eivät suuhun.
Shira: Älä yritäkään keskeyttää! Ja siis, hintalaatusuhde on myös huono, sillä jos niitä tarkoitetaan turkkiin," *mulkaisee Kirsikkaa* "ne tuntuvat todella inhottavalle.
Kirsikka: *huokaa syvään*

Tuhka: 8 ja 9 penniä on mielestäni aika paljon. Turkin tehopuhdistajan laatu ei ole mielestäni hyvä mutta setti on laadukas. Jos sen prosessit kestäisivät nopeammin niin en siitä kyllä keksisi moitittavaa.

6. Kenelle suosittelisit turkin tehopuhdistajaa ja hoito-ja pesuainesettiä?
Shira: Tehopuhdistajaa suosittelen niille, jotka eivät jaksa käydä koko pesusetin prosessia. Settiä suosittelen niille, jotka eivät halua yksinkertaista hoitoa. En suosittele ostaa, jos ei tykkää siisteydestä, limaisuudesta, juomakielloista ja hampaiden huononapidosta. *mulkaisee Kirsikkaa viimeisen kerran ja marssii pois paikalta.*
Kirsikka: Älkää välittäkö. Ei Shira olisi edes halunnut testeriksi, sillä vihaa siisteyttä. *kertoo ja juoksee Shiran perään*

Tuhka: Vaikea sanoa... Settiä niille ketkä jaksavat käyttää aikaa ja jotka arvostavat laatua... Turkin tehopuhdistajalle en kyllä osaa sanoa kenelle suositella...
Kirsikka: Hyvä Tuhka! Nyt testi on jo loppu! *taputtaa kisua selkään*
Tuhka: Aa... Voinko nyt mennä tapaamaan Galaxya?


Kiitos vastauksista! Olisiko sinunkin kissastasi Testeriksi? Ensi lehdestä lähtien Kirsikka ottaa vastuun Mourusen Testeri-palstan ylläpidosta, ja hän laittaa vertailuun lelukitaran ja -rummut.


3. Uutta: 3 uutta kerhoa

Mouruposken kerhotarjonta laajenee jälleen kolmella kerholla. Nyt kissallasi on mahdollisuus liittyä partioon, tukarikerhoon tai toimittajakerhoon. 

 

Lue tarkemmat kuvaukset ja tietoja jäsenetuuksista kerho-sivulta. Liity uusiin kerhoihin nyt edullisesti neljän pennin liittymismaksulla!


4. Alienkissojen luomisprosessi

Monet ovat varmasti jo ehtineet tavata äskettäin Mouruposkeen saapuneet alienkissat, mutta nyt Kasa paljastaa erikoisia faktoja heidän luomisensa pohjalta! 

          

Oikeastaan yhdenkään alienkisun ulkonäkö ei ole täysin tyhjästä keksitty, vaan jokaisen taustalla on jokin "esikuva". Olen lukenut viime kuukausina paljon Sonic-sarjakuvia, ja sen kyllä huomaa:

Espique - Espio
Espique on nimeään, luonnettaan sekä ulkonäköään myöten jonkin sortin kopio Espiosta... .-D

Light - Chip
Nämä kaksi eivät näytä aivan samalta, mutta mietin kuitenkin vahvasti Chipiä (aka Light Gaia) Lightiä luodessani. Kaikki Lightin etunimet tarkoittavat muuten aurinkoa eri kielillä, mukana oli ainakin hawaijia ja ranskaa, en kaikkia edes enää muista.

Rex - Knuckles
Näillä kahdella ei olekaan punaisen ulkomuodon lisäksi muuta yhteistä. Olin ensin nimeämässä Rexin Rediksi, mutta se olisi ollut pidemmänpäälle vähän luovatonta, joten muutin viimeisen kirjaimen.

Sylvi - Silver
Tuo Sylvin valkea "parta" on kuvastavinaan Silverin kaulakarvapehkoa. .-D Olisin muuten nimennyt Sylvin Silveriksi, mutta Mourusta löytyy jo yksi sen niminen kissa. Sylvi osaa myös lentää esikuvansa tapaan.

Hipsuli - Hipsu
Alun perin Hipsuli oli vain vihreä alienkissa, ja pähkäilin kovasti hänelle lempinimeä, kunnes tajusin Hipsulin muistuttavan aivan yhtä Teletappia. .-D Sen jälkeen nimen keksiminen oli helppoa.

Galaxy - Galaxy
Galaxylla ei ole ketään varsinaista esikuvaa, kunhan yritin luoda hänen turkkiinsa galaksimaista väritystä. Kaikki ovat tämän varmaan jo tajunneetkin, mutta Galaxyn lempinimi tulee hänen etunimen ensimmäiset kirjaimet yhdistämällä.


 


 

5. Horoskoopit 

Oinas:
Olivatko ystäväsi juhlimassa keskenään mutta sinua ei taaskaan kutsuttu mukaan? Jatkuva ryhmän ulkopuolelle jättäminen ei kuulu tosiystävyyteen, joten mieti haluatko kaveerata tällaisten tyyppien kanssa.
 Härkä:
Ikisinkkuus on saattanut sinut epätoivoon ja puheet tosirakkauden löytämisestä eivät vakuuta sinua, mutta odotahan vain. Kohtaat sielunkumppanisi kun sitä vähiten odotat.
 Kaksoset:
Onko elämäsi pelkkää ponnistelua seuraavaa palkkapäivää kohti? Unohda hetkeksi raha ja näet pian, että elämästä voi nauttia ilman mammonaakin.
 Rapu:
Vaikka ulkona sataisi sinulle paistaa aina aurinko. Osaat nauttia ja elää hetkessä. Pidä tästä asenteesta kiinni!
 Leijona:
Raha tuntuu suorastaan virtaavan luoksesi eikä rahakirstu meinaa mahtua enää kiinni. Nyt kun rahaa riittää voit sijoittaa johonkin pitkäaikaiseen unelmaasi, kuten ulkomaanmatkaan!
 Neitsyt:
Ostit viime viikolla läjän uusia leluja, mutta olet jo nyt kyllästynyt. Raha ja tavarat eivät yksinään tuo pitkäaikaista onnea, joten pysähdy hetkeksi miettimään arvomaailmaasi.
 Vaaka:
Eteesi tulee lähiaikoina jokin rahakas tilaisuus josta voit tienata sievoisen summan käteistä. Anna rahan tulla luoksesi.
Skorpioni:
Onko kukaan koskaan huomauttanut että katsot maailmaa vaaleanpunaisten lasien läpi? No nyt on. Näet rakkautta aivan kaikkialla, mikä on ihailtavaa. <3
 Jousimies:
Saatat joutua pettymään kumppaniisi jossakin asiassa. On sinusta kiinni katsotko asiaa läpi sormien vai onko aika siirtyä eteenpäin.

Kauris:
Jos et ole vielä koulussa kannattaa viimeistään nyt liittyä, sillä biorytmisi takaavat korkean älykäyrän tuleviksi kuukausiksi.

 Vesimies:
Pysähdy hetkeksi miettimään kuinka monesti olet antanut kultasi töppäilyt anteeksi. Aivan, ihan liian monesti. Älä anna kumppanisi kohdella sinua huonosti, ansaitset jotain paljon parempaa.
 Kalat:
Älä missään nimessä jätä terveystarkastuksia välistä ajattelemalla että olet nuori ja hyväkuntoinen, sillä sairaus voi iskea odottamatta.

 


6. Haastattelu: Mourusen lukijoiden mielipiteitä lehdestä + paras kansi

Päätimme tällä kertaa keskittyä haastattelussa lehteemme Mouruseen kymmenennen juhlanumeron kunniaksi! Lukijat pääsivät kertomaan mielipiteitään vanhoista lehdistä, ja lisäksi käynnissä oli äänestys kivoimmasta kansikuvasta.


Haastateltavina olivat Cara, Noora, (Rico), Oili ja Shira

Tällä kertaa haastattelukysymykset liittyivät siis lehteemme Mouruseen. Vastauksista käy mm. ilmi, että Testeri-palsta lukijoiden suosiossa, ja monet aloittavat lehden lukemisen juuri siitä (ehkä loogista, koska se on lehden ensimmäinen palsta?). Myös juuri paluun tehnyt Hoitajien luovuudenpurkaukset sai kiitosta hauskuudesta. Ilo myös kuulla ettei lukijoilla ole juurikaan valittamista lehteen liittyen: Monet skippasivat "turhin palsta" -kysymyksen, eikä lehti saanut paljoa kehitysvaatimuksiakaan vaan on lukijoiden mieleen juuri sellaisena kuin on. Lue yksityiskohtaisemmat vastaukset haastattelusta:

1. Mikä Mourusen palstoista on mielestäsi...
a) ...kivoin?
Noora: Kivoin palsta on mielestäni Hoitajien luovuuden purkaukset! Sitä on jotenkin kiva katsella, ja vaikka se on ollutkin nyt vasta vähän aikaa, Toukan jutut saivat heti nauramaan :')
Cara: Testeri.
Oili: Testerit ovat kivoja silloin kun testattava on jotain itseäni kiinnostavaa (viime lehden nikkarontivälineet oli kyllä ihan tyhmiä, sääli ettei simssiliini tarvinnut tällä kertaa vastaajia, siisteystuotteita olisin mielelläni kokeillut!)
Shira: Hei kaikki Mourusen toimittajat! Olen siis Shira! Jee, vihdoinkin pääsen kirjoittaa Mourueen! Jiihuu! 9

b) ...huvittavin?
Noora:  Huvittavin palsta on ehdottomasti Testeri-palsta! Siinä on aina hauskat jutut, varsinkin kun Simssiliinin kissat ovat mukana XD!
Shira: 9
Oili: Hauskaa-osiosta on huvittavaa lukea hoitajani lähettämiä mokakertomuksia joista häntä voi sitten vähän pilkata. >.-)
Cara: Hauskat ja nolot kertomukset.

c) ...turhin?
Noora: Mielestäni mikään palsta ei ole "turha", joten tähän kysymykseen en osaa vastata.
Shira: ei mikään Mourunen on best! :D
Oili: Riippuu mitä aihetta palstalla käsitellään, en edelleenkään pitänyt viimeksi Testerissä olleista tuotteista, mutten silti sanoisi että koko palsta olisi huono.
Cara: Arvostelut (ei vaan kiinnosta).

2. Kun uusi Mourunen ilmestyy, minkä artikkelin syöksyt yleensä lukemaan ensimmäisenä?
Shira: Testerit!
Noora: Testerin! Se on yksinkertaisesti paras!
Oili: Kansikuvan "Mourunen"-tekstin. ,-D
Cara: Testerin.

3. Oletko joskus lähettänyt materiaalia lehteä varten (mitä)?
Noora: Öh, paljon. Tosi paljon. Olen lähetellyt vähän sieltä sun täältä juttuja, ja tällä hetkellä esimerkiksi ylläpidän Mocan leivontakoetta, sekä yhtä toista tähän lehteen tulevaa uutta palstaa, jota en nyt vielä tässä paljasta :b.
Oili: Onhan noihin haastattelu- ja testerikysymyksiin tullut välillä lähetettyä vastauksia (kuten nytkin näkyy). Ellen ihan väärin muista olen myös tainnut joskus esiintyä sarjakuvissa! 
Shira: En koskaan, paitsi nyt! :D
Cara: En. Paitsi nyt :D:D

4. Millaisia palstoja, aiheita yms. toivoisit lehdessä tulevaisuudessa käsiteltävän?
Shira: Jotain mikä sa naurattamaan!
Noora: En oikein osaa vastata tähän kysymykseen, sori.
Oili: Toivoisin lehteen kauneutta ja muotia käsitteleviä aiheita, varsinkin meikit kiinnostavat minua! Olen myös haaveillut "Kysy Oililta" -palstan perustamista, jossa lukijat voisivat jakaa suhdehuoliaan, jotka minä voisin sitten ratkaista. En kuitenkaan milloinkaan ole saanut aikaiseksi aloittaa...
Cara: Opetettaisiin leikkejä ja pelejä!

5. Mitä parannettavaa/kehitettävää Mourusessa olisi (muutakin kuin hidas julkaisutahti)?
Cara: No, niitä tosiaan tulee vähän hitaasti, mutta ei mitään muuta parannettavaa taida olla.
Shira: Ei ole (paitsi hidas julkaisutahti :D)
Noora: Hmm... Mielestäni Mourunen on näin hyvä, mutta mielestäni hoitajat voisivat osallistua lehden toteuttamiseen vielä enemmän, niin julkaisutahtikin ehkä nopeutuisi (?).
Oili: Haluaisin että toivepalstani lisättäisi lehteen!

6. Haluatko lähettää terveisiä tai jotain muuta sanoa tähän loppuun? .-D
Oili: Heippa vaan!
Shira: Kirsikan tarina on puppua! En karannut vain... En nyt ihan muista hehheh... Se oli siis niin että, ööh karkasin, eikun ei ei se on se pupujuttu, eikun eiii. Minä ööh, juoksin äkkiä kirjoittaa tähän! Juu, niin se meni! Ja sitten Kirsikka suuttui minulle, eikun eih! Koko kertomani on puppua! Kirsikka kirjoitti totuuden! Hups...
Cara: Hihii tämä on kivaa kun saa vastailla kivoihin kysymyksiin!!!
Rico: *Astelee esille* Ja täältä tulee tämä uusi palsta, se on... *Hakkaa tassujaan maahan saadakseen rumpujen pärinää, mutta epäonnistuu ja siitä kuuluu vain hiljaista tömistystä*
Noora: *Tukkii äkkiä Ricon kuonon, jotta tämä ei vielä paljasta yllätystä* *Kuiskaa* Johan me tästä puhuttiin! Tämä ei vielä ole se uusi palsta. Kipitäs nyt vähän vipinällä pois täältä!
Rico: Ei mulle mitään oo puhuttu, ettei tämä ois se.
Noora: *Luo tuiman katseen Ricoon*
Rico: Eikun nyt mä muistan. Heippa! *Juoksee äkkiä pois*

Kiitokseksi kysymyksiin vastailusta saatte lahjaksi kirjoisvihkon:

Paras kansi -äänestys

Äänestykseen osallistuivat Patukka, Syrah, Kirsikka, Noora, Odessa, Ester ja simssiliini.

Kivoimmaksi Mourusen kansikuvaksi äänestettiin lehti numero 4! Ääniä saivat myös 4, 7, 8 ja 9 lehtien kansikuvat.Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan 50 pennin lahjakortti markettiin, ja palkinto menee Nooralle ! Onnea ja kiitos kaikille mielipiteensä kertoneille. .-)


7. Arvostelut

Peliarvostelu: Just Dance 2019 (Wii)
☆☆☆☆
Kirjoittaja: Kasa

Just Dance -pelisarja on jo vuosien ajan tanssittanut suosittujen kappaleiden ja hupaisten ja eri vaikeustasoisten koreografioiden tahdissa. Vuoden 2019 peli ei juuri poikennut edeltäjistään ja tarjolla oli samaa tuttua laatua. Lempitanssejani ovat mm. Fire, Mama Mia, Finesse (Remix), Bang Bang Bang, OMG, Sweet Sensation, No Tears Left To Cry, Calypso & Sangria Wine.

Wii-versiosta on nykyään karsittu jo kaikki online-ekstrat yms, mutta itselleni se ei ole mikään ongelma kun en aiemmissakaan JD-peleissä ole ilman "wiinettiä" päässyt kokeilemaan World Dance Flooria niin multa se ei ole pois ja oon ylipäätään iloinen siitä että JD:a tehdään vielä Wiille. Peli on kohtuullisen halpa (varmaan juurikin online-sisällön puutteen vuoksi) ja pelin hinta pyöri uutena n. 30€:n paikkeilla.

Miinukset: Biisivalikko on kummallinen sekasotku; lastentanssit on ripoteltu muiden tanssien sekaan ja uudet aukeavat tanssit eivät ilmesty enää listan loppupäähän vaan poukkoilevat ihan minne sattuu. Myöskään valikon vaaleansininen taustaväri ei jotenkin käy silmääni.

Peliarvostelu: Monopoly
Kirjoittaja: Kinuski

Me pelataan monopolyä, sitä jotain vankila versioo! Tää on kiva kun voi ryövää, kumminkin mä huijaan aika paljon. Ja haastattelen nyt noit muit.
"Noki, onks hauska peli?"
"Joo!"
"Ok, Ava onks kiva peli?"
"Joo, mä oon huijjari!"
"Ok, Suku (Suklaan/Marjan lempinimi jonka oon keksiny) onks kivaa?"
Suku nyökyttelee.
"Mä ite antaisin 6/5 tälle pelille, jos multa itteltä kysyttäis" mä sanon.
"Nii mäkin" kaikki sanoo, me jatketaan ny pelaamista, moikka!


Kirja-arvostelu: Ada Gootti -sarja
Kirjoittaja: Odessa

Olen lueskellut kirjasarjaa nimeltä Ada Gootti, ja saman tekijän kirjasarjaa, jonka nimi on Ottilia. Kirjat ovat vähän saman tyyppisiä, ja väritykset hauskoja. Esim Ottiliassa joissain kuvissa väreinä vain oranssi, ja muut mustavalkoista. Suosittelen lukemaan, tai edes kirjastossa olessa kurkkaamaan ;3

Elokuva-arvostelut: Hotel Transylvania & Coco
Kirjoittaja: Noki

Me ollaan katottu tosi monta elokuvaa! Odessan läppäriltä. Yks niistä oli Hotel Transylvania, ja yks Coco. Ne oli hauskoja molemmat, mut ihan eri tyyppisiä, toinen oli niinku enemmän kauhu, ja toinen iloisempi. Kuitenki molemmat oli kivoi!

TV-sarja-arvostelu: The A List
Kirjoittaja: Odessa

Olen katsellut sarjaa nimeltä the a list, ja Kinuski siinä ohessa, vahän kurkkinut. Mielestäni kiva sarja, ja odotan kovasti jo seuraavaa kautta! Välillä vähän piinaaviin kohtiin jäi kun piti lopettaa siltä kertaa, kuten ensimmäisen kauden viimeisessäkin jaksossa. On silti kiva sarja, kannattaa ihmeessä kattoa!

Arvostelu Alienkissoista
Kirjoittaja: KissaTrio (Shira, Nala ja Tuhka)

Alienkissat ovat hauskoja! On erittäin kivaa kun he tulivat Mouruposkeen! Joo, erityisesti on kiva kun Galaxy on täällä. Tuhka, on muutkin kivoja. Joo, mutta Galaxy on paras. Hei, kaikki ovat yhtä kivoja! Njaa, onhan Nalle oikeassa. Heii, tiedät kyllä että INHOAN sitä lempinimeä Shira. Voi Mourunsentään, naaraat, rauhoittukaa! No joo joo herra komenteleva karvapallo! Hei pennut, älkää kiistelkö siitä vihkosta, antakaa minun hoitaa tämä jos se ei teiltä onnistu. Kirsikka, mitä SINÄ teet täällä, sinä et kuulu meidän KissaTrioon. En niin, mutta teidän trio ei oikein toimi kun kiistelette. Se on KissaTrio, ei trio. No ei sillä ole nyt väliä, nyt minä kirjoitan. Ei Kirsikka, haluan kirjoittaa! Ei Nala anteeksi, en halua että kiistelette sen enempää enkä halua että tästä arvostelusta tuleekin riitakertomus. Olet oikeassa Kirsikka. Hyvä Tuhka, osaat sentään lopettaa ajoissa. Ei ole reilua! Shira! Miksi en saa kirjoittaa aaa aaa!? Selitin jo, Tuhka, voisitko ystävällisesti viedä tytöt huoneeseemme? Kyllä Kirsikka, tulkaa. Pyh. Shira hei, sinähän sentään kirjoitit joskus sen Mourusen arvostelun, minä en taas MITÄÄN. No silti, Nalle. SHIRA!

OIKEA Arvostelu:


Aihe: Alienkissat
Kirjoittaja: Kirsikka

On mukavaa kun alienkisut ovat tulleet Mouruposkeen. He ovat mukavia, jokainen. Tiedän että Tuhkan suosikki on Galaxy, mutta minun silmissäni kaikki ovat yhtä kivoja, niin kuin Nalakin ajattelee. Mutta ymmärrän kyllä Tuhkaa, kun... no... niin. Mutta silti, ainakin on kiva että Light, Rex ja Galaxy ovat aika saman ikäisiä kuin kissani. Myös ehkä Veeti viihtyisi Hipsulin ja Espiquen kanssa. Ainakin niin uskoisin. Kuitenkin Sylvi on myös mukava, ymmärtäväinen ja hyvää seuraa, vaikka välillä torkahtaakin. Tykkään myös alienkisujen hauskoista värityksistä. Sylvin ja Rexin värit ovat ehkä suosikkejani. On myös kiva saada opettaa alienkisuille meidän tapoja. Olisi myös kiinnostavaa saada tietää heistäkin vähän enemmän, esim heidän tavoista ja kotiplaneetasta. Mutta yhtä asiaa jäin pohtimaan alienkisuista: Miten he tuntevat kaikki hyvin toisensa, vaikka jokainen on eri planeetalta? Niin muuten, voisihan joskus kysyäkin...


8. Mielipiteet, ilmoitukset ja yleisönosastokirjoitukset
 

 Kiinnostaako ketään osallistua Mourusen tekemiseen? Pieni lisätoimittajien määrä voisi edistää lehden ilmestymistä useammin!

Voit ilmoittautua jonkin valmiin palstan tekijäksi tai ehdottaa omaa palstaideaa jota haluaisit isännöidä! 
Uutta: Jos sinä/kissasi ylläpitää jotakin palstasarjaa, saat lehden julkaisun yhteydessä palkkioksi 15 penniä/palsta!

Ilman sen suurempia sitoumuksia voit auttaa myös osallistumalla haastatteluihin ja jakamalla kokemuksia Hauskaa-palstalla. Mourunen-viekun yläosassa on lueteltuna kaikki mitä seuraavaa lehteä varten voi tehdä + palkkiot.


Jos kiinnostuit laittele viestiä Mourunen-viekkuun!
 Shira, Nala ja Tuhka haluaisivat paljon ystäviä. Kirjeitse voi lähettää pyynnön, ja he haluavat hyväksyä KAIKKI ketkä haluavat kaveriksi. Myös tekstiviestillä käy, sillä meillä on puhelin. Veetiäkin voi jo pyytää valmiiksi kaveriksi, sillä kohta hänet jo varmaan adoptoin!

-Kirsikka
 Hipsuli on täällä kynänpäässä rustailemassa! Vähän hävettää kerjätä tällä tavalla, mutta siis... Haluaisin kovasti hankkia pentuja, mutta sopivaa kumppaniehdokasta ei ole näkynyt, joten ajattelin kokeilla onneani lemmenjuoman avulla. Ongelmana on vain se ettei minulla ole yhtään rahaa, ja lemmenjuoma maksaa 40 penniä. Pyytäisin siis rahalahjoituksia, joista voi ilmoittaa vaikka tämän lehden kommenteissa (max. 5 penniä/hoitaja ettei kukaan joudu vararikkoon takiani!) Saatte sitten palkkioksi käydä leikkimässä pennun/pentujeni kanssa, ja ehkä jätän jälkikasvuani tänne Mouruposkeen palatessani kotiplaneetalleni... (Tai jos joku ilmoittautuu pentujeni isäksi ilmaiseksi niin sekin käy!)

-Hipsuli

 


( Päivitetty: 27.11.2019 13:51 )

 - Kasa | Kommentit (9)KommentoiMourunen 10 (2/2)
27.11.2019 13:40 | Kasa

9. Hauskaa

Täältä lehden osiosta löytyy hoitajille käyneitä hauskoja kertomuksia ja vitsejä joille voit naureskella! Lue myös hämmentäviä unia tai ihmettele väärinkuultuja laulujen sanoja. Jos kaipaat jonkin pienen aivopähkinän niin suuntaa heti tehtävän pariin. Lehden lopusta löytyy sarjakuva, joka on toteutettu jonkun hoitotarinan pohjalta. Pidä hauskaa!

Hauskat ja nolot kertomukset 

Lämmitin lihanpaloja mikrossa kun kuului POKS, ja huomasin että yksi lihanpala oli "räjähtänyt" kuumentamisen vaikutuksesta ja koko mikron sisusta oli lihamössön peitoissa... Ekstraärsyttävää tästä teki se että olen tehnyt saman virheen aiemminkin enkä tietenkään voinut viisastua siitä...
 
-Kasa
Olin ostamassa synttärilahjaa äidille. (Sille oli tulossa ISO karkkikasa :D.) Otin jotain suklaapatukoita ja vaahtokarkkipussin ja sitten käännyin lähteäkseni. Törmäsin kuitenkin jonkun ostoskärryyn ja vaahtokarkit lensi kärryyn. Huonoksi onneksi se ei osannut puhua suomea eikä englantia (ja muutenkin olen huono englantia puhumaan :D) niin sitten se osti vahingossa sen vaahtokarkkipussin. Otin sitten uuden pussin itselleni (tai siis äidilleni :D.)

-Kirsikka
Olin ostoksilla yhden kaverini kanssa. Halusimme mennä eri kauppoihin yhdessä vaiheessa jotka oli vierekkäin ja sovimme tavata yhden penkin luona. Kävin sitten kaupassa ja tulin penkille. Siellä oli joku raandom henkilö B jolla oli sama takki kun minun kaverilla. Ajattelin sitä sen takia minun kaveriksi ja yritin säikäyttää hänet. B kääntyi kummastuneena minuun päin ja sitten tajusin säikähtäen että se oli joku raandom henkilö ja se oli minua paljon vanhempi ja tunsin itseni ihan pieneksi.
"Häh?" B äännähti. Minä käännyin lähteäkseni ja näin kaverini. Sitten tuli kuullutus jostain arvonnan tuloksesta ja siinä sanottiin että sen voittaja oli B, koska se kuunteli sen ilahtuneena ja sitten se B meni jollekkin tiskille ilmoittaakseen olleensa se henkilö ja sitten se sai palkinnoksi jonkun ihmeen paketin. Olin ihan nolona mutta onneksi se arvonnan voitto vei sen ajatukset muualle :).

-Kirsikka
Ajoin pihaan ja tarkoitukseni oli laittaa ykkösvaihde päälle, mutta laitoinkin vahingossa kakkosen jolloin auto jatkoi liikkumista odottamaani kovemmalla vauhdilla. Hämmennyin niin tilanteesta että sekoitin jarrun ja kaasun ja auto ehti kulkeutua pitkän matkaa nurmikolla. Sain sentään pysäytettyä auton juuri ennen kasvihuoneeseen osumista. Onneksi tämä kävi kotipihalla jossa oli vapaata tilaa säätää eikä täydellä parkkipaikalla keskustassa.
 
-Kasa
Yhdellä meidän luokkalaisella oli monta vuotta sitten synttärit ja se tarjosi meille Oreoita. Sitten yksi poika tuli luokseni ja kysyi, että no miltä Oreo maistuu? Vastasin, että miksi edes kysyt? Se vastasi, että: "Mä ajattelin, että et oo koskaa maistanu Oreoita kun oot urheilija." (Siis kun olen sellainen urheilija)

-Kirsikka
Mä mokasin aika pahasti köksän tunnilla! Me tehtiin pareittain muffineita. Olin Tikrun pari. Sitten kun mä sekotin sitä taikinaa, se taikina meni yli, kun mä sekotin niin kovaa! Siihen kippoon jäi vaan ihan vähän taikinaa, ja me jouduttiin jäädä koulun jälkeen siivoomaan se taikina lattialta.

-Kinuski
Olin kotona ruokkimassa IRL kissaani. Tai siis, yritin ruokkia, mutta nappulat oli loppu. Annoin sitten kissalleni jogurttia (se rakastaa jogurttia :D) ja pyöräilin kauppaan. Ostin vahingossa koiranruokapussin ja huomasin sen vasta kotona. Meillä ei ole koiraa. Yritin silti saada kissaani maistaa niitä nappuloita, mutta se sitten vain tassullaan "heitti" nappulat ympäri taloa. En voinut sitten palauttaa koiranruokaa kauppaan, koska olinhan minä avannut sen enkä avatessani tajunnut että olisin voinut vaan palauttaa ruuan kauppaan ja saada rahat takaisin. Nytpä sitten annan sen meidän naapurin koiralle synttärilahjaksi, kun sillä olisi kohta synttärit. En keksikään oikein muutakaan.

-Kirsikka


Vitsit

Mikä tämä on? Kun sitä käytetään, niin se heitetään pois, ja kun sitä ei enää käytetä, se otetaan takaisin.

Vastaus: Ankkuri

-Kirsikka

Kumpi ja Kampi tappelivat. Kumpi voitti.

-Kirsikka

-Miksi sarvikuonolla on sarvi?
-Koska muuten sen nimi olisi pelkkä kuono.


-Kirsikka

Lapsi oli tulossa kaupasta kun hänen kaverinsa kysyi:
-Miten sinä jaksat kantaa noin paljon maitoa?
-Koska se on kevytmaitoa, Lapsi vastasi.


-Kirsikka
Mitä seinä sanoo toiselle seinälle?
"Tavataan nurkassa."

-Kirsikka

Unet
 

Olimme päättäneet Fikun kanssa järjestää juhlat Mourun hoitajille. Juhlapaikkana toimi meidän koti, ja lähdimme vähän myöhässä kävelemään paikalle. Katkaisin omenapuun oksan koristeeksi ja otin sen mukaani. Matkalla meitä tuli vastaan Salkkari-Kristo, ja aloin hokea mielessäni "Kristokristokristo..." litaniaa. Kristo pysähtyi kohdallemme ja nuhteli minua siitä että olin katkaissut oksan. Juhlat olivat jo käynnissä meidän saapuessamme, mikä oli siltä kannalta huono juttu ettemme olleet vielä koristelleet tai keksineet ohjelmaa, joten aloimme äkkiä miettiä jotain tekemistä. Juhlien teemana oli kauhu, ja yritimme väsätä verisiä herkkuja ja kutsuimme vieraat pöytään. Kaikilla tuntui olleen hauskaa kun sai tehdä omia juttujaan, mutta tunnelma laski heti kun aloimme keksiä ohjelmaa, ja pian Fiku ilmoitti luovuttavansa juhlien suhteen.

-Kasa


Olin Mouruposkessa Kirsikkana. Menin Naukukukkulalle etsien jotakin, vaikka en tiennyt, mitä. Hiivin puskan taakse, jotta kukaan ei näkisi minua ja katsoin puskan takaa. Siellä Tuhka ja Galaxy oli pienten kissanpentujen kanssa istumassa ja katsomassa auringonlaskua. Pennut olivat liiloja ja tummanharmaita.
"Isi! Minä haistan jotain." pienin pennuista vinkaisi. Hän osoitti kohti puskassa kyykyttelevää minua. Juoksin pois etteivät kisut huomaisivat minua, en kyllä tiennyt miksi. Menin hoitolaan ja huoneelleni. Lysähdin sitten sängylleni ja yritin nukahtaa. Suljin silmäni. Sitten tunsin kun karvapallo yritti herättää minua. Ajattelin sen olevan Tuhkan ja Galaxyn joku pennuista ja kun avasin silmäni, näin että se oli oikea kissani Viktoria. (Siis IRL-elämässäni omistan sellaisen kisuliinin :))

-Kirsikka

 

Minulla oli jostain syystä unessa tapana hakea polttopuita käymällä varkaissa naapurini talossa. Murtauduin taas tuttuun tapaan naapureisen taloon keskellä yötä ja laitoin valot päälle, mutta naapuri ei ollutkaan tuonut sisälle uusia puita edellisen käyntini jälkeen, koska hän oli lähtenyt jonnekin matkalle ja ollut koko päivän poissa. Poistuin talosta, mutta tajusin myöhemmin unohtaneeni valot päälle, ja pelkäsin naapurin nyt saavan minut kiinni puiden varastelusta (joo ne valot tässä epäilyttävää onkin, ei sitten se että puut ovat aina aamulla kadonneet .-D).

-Kasa
 

Olin tehnyt ilmeisesti jotain väärin, sillä joillakin random-tyypeillä oli oikeus tulla perimään omaisuuttani rangaistukseksi. Kauhukseni he ottivat kaikki Bratzi-nukkeni (XDD), ja sitten laitoin surullisena pienet nukkejen muovikalusteet esille ja harmittelin kun niille ei olisi enää käyttöä.

-Kasa
 

Minulla oli huono päivä koulussa, ja tunnilta päästyäni menin murjottamaan taloon, jonka omistajaksi paljastui Tuure Boelius, ja hän lupasi esitellä paikkoja. Tuure kertoi että talossa asui myös hänen teini-ikäinen tyttärensä (mitäää? XD) Tuure huomasi että olin allapäin ja halasi minua piristykseksi.

-Kasa
 
Näin tossa jokin aika sitten unen, jossa suututin mun luokkalaisen aika pahasti. Kun olin suututtanut mun luokkalaisen, meidän opettajakin suuttu mulle. Siinä sitten suututtelin muitakin, aikas outo suututtelu uni...

-Odessa

Väärinkuullut laulut

Väärinkuulluista lauluista saa aina hupia! Kappaleisiin on linkattu kyseinen kohta biisistä, joten voit itse kokeilla kummalla tavalla sinä kuulet siinä laulettavan.

♫ KT Tunstall - Suddenly I See
She makes me feel like I could be a tower, a big strong tower
She makes me feel like I could be a TOWEL, a big strong TOWEL


♫ Tom Walker - Leave a Light On
I will leave the light on
I will BE A LION


♫ Avril Lavigne - When You're Gone
The pieces of my heart are missing you
PISSIS of my heart are missing you

♫ Blue - Without You
I couldn't live without my 4 x 4
I couldn't live without FALL OUT BOY


♫ Hurts - All I Want For Christmas Is New Year's Day
It's only seven days till Christmas, six more till New Year's Day
It's only seven days till Christmas, six MONTHS till New Year's Day


♫ Jack & Jack - Groove
So please don't stop this, please don't stop this
So please don't STAB ME, please don't STAB MELyriikoita lähettivät: Kasa, Ester

Tehtävä: Viisi virhettä

Etsi kuvista viisi eroavaisuutta.


Ratkaistuasi tehtävän kerro vastaus yksityisellä viestillä Mourunen-vieraskirjassa. Kaikki oikeinvastanneet pääsevät mukaan arvontaan, josta voi voittaa hienoja palkintoja ja rahaa! 

Edellisessä lehdessä olleen tehtävän vastaus:

Tassunjälkiä oli 13. Tehtävän ratkaisivat Odessa ja Kirsikka. Palkinto menee tällä kertaa Kirsikalle, onnea!
Palkinto: 
 ja 10 penniä.


Sarjis: Kisu ja kaksi rumaa ihmistä

Sarjispalstalla käynnistyy uusi sarja "Kisu ja kaksi rumaa ihmistä", joka perustuu tositapahtumiin (ja esittelee Kasan kökköjä piirtotaitoja .-D)! 

Osa 1: Ensikohtaaminen
Jatkuu ensi numerossa!


10. Hoitajien luovuudenpurkauksia

Osioon kelpuutetaan kaikenlaiset piirustukset, kuvanmuokkaukset, valokuvat, lyhyet tarinat ja novellit tai runot. Laita luovuutesi valloilleen!

Kirsikan kirjoittama minitarina:

Nala meni markettiin, koska halusi ostaa unituotteen, ei hänelle pelkkä makuualusta riittänyt. Päästyään markettiin hän ei tiennyt, missä unitarvikkeet ovat. Nala meni kysymään keltaiselta naaraskissalta, jospa hän tietäisi? "Unitarvikkeet ovat tuolla." oli kissa opastanut ja osoitti suunnan. Nala naukaisi kiitokseksi ja meni osastolle. Hän näki kaikkea unimukavuuksia, mutta hänen katseeseensa osui tyynyrykelmä. Nala meni niiden luo, ja luki selosteen: "Kasa tyynyjä." Hämmentyneenä hänen mieleensä nousi outo mielikuva: ylläpitäjästä Kasasta oli tehty tyynyjä.


Tein Kirsikan tarinan innoittamana tämmöisen "Kasa tyynyjä" -version, jos joku on innokas ostamaan tämän hirveän eksklusiivisen tuotteen 10 pennillä niin laita viestiä ostosviekkuun. XD T: Kasa


Seuraavaksi luvassa on Kirsikan laatima Mouru Mouru runo/loru tai jotain siltä väliltä. .-D

-Mouru Mouru,
Missä Mourun väki mouruilee?
-Mourussa tietenkin,
Mouruileva karvapallo!

-Mouru Mouru,
Montako Mourussa on mouruilemassa?
-Sehän onkin kysymys,
Riippuuhan se tilanteesta.

-Mouru Mouru!
Kuinka monta mouruilevaa hoitajaa Mouruposkessa on?
-Mouruposkessa on monta monta hoitajaa.

-Mouru Mouru,
Näkeekö kukaan Mouru Mourua?
-Tietenkin, sehän ilmestyy Mouruseen!

-Mouru Mouru!
En halua Mouru Mourua Mouruseen!
-Meni jo, Mourusessa on!

-Mouru Mouru,
Milloin tämä runo mikä onkaan loppuu?
-Mouru Mouru loppuu lopun jälkeen.

-Mouru Mouru,
Onko tämä loppu?
-Ei ainakaan maailmanloppu.

-Mouru Mouru,
En keksi enää sanoja Mouru Mouruun!
-Voi harmi, sitten Mouru Mourun loppuun!

-Mouru Mouru Mouru!
Mouru Mouru Mouru!
Mouru Mouru Mouru!
Mouru Mouru Mouru!

Sitten näytillä on pari Kasan mainosmuokkausta. Eikös mainoksista tulekin heti paljon houkuttelevampia, kun kuvaan lisätään kissa? ,-)


^Tällä hammaslääkärillä oli käsi niin sopivasti ojossa että oli pakko piirtää hänen syliinsä kissa köllimään. .-D Tästä mainosmuokkauksesta on tullut pieni vitsi perheemme keskuudessa ja mainos piti ihan leikata talteen lehdestä. XD


^Miksi suotta halia puuntaimea kun kisun haliminen on paljon mukavampaa? ,-3


11. Lopetus

Lukisin mielläni palautetta lehdestä! Kuvasiko/inspiroiko horoskooppi kissaasi? Mikä uusista ympäristökohteista vaikuttaa kiinnostavimmalta? Entä oletko lukenut/nähnyt arvosteluissa esiteltyjä juttuja ja mikä on oma mielipiteesi niistä? yms.

Uusia ideoita lehteä koskien saa milloin vain jättää Mourunen-viekkuun. Muistutan myös, että tulevaan lehteen sisältöä lähettämällä edistät Mourusen nopeampaa julkaisutahtia. .-)


( Päivitetty: 27.11.2019 13:50 )

 - Kasa | Kommentoi


©2020 Kissahoitola Mouruposki - suntuubi.com