Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
31123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123

RSS

 

Mourunen 8
14.01.2019 16:12 | Kasa


Osa 8, 2019
         


Sisällys

1. Tervehdys
2. Testeri: Vesivärit vs Liituvärit
3. Uutta: Uusia paikkoja tutkittavaksi

4. Esittelyssä: Robin Seplut 
5. Horoskoopit 

6. Haastattelu: Koululaiset
7. Arvostelut 
8. Mielipiteet, ilmoitukset ja yleisönosastokirjoitukset 
9. Hauskaa
    Hauskat ja nolot kertomukset 
    Unet 
    Väärinkuullut laulut
    Tehtävä: Ristikko
    Sarjis: Majakkaretki

10. Lopetus
 1. Tervehdys

Hei! 

Vaikka täytän tammikuussa 26 vuotta tunnen olevani mieleltäni (ja aika usein tekemisiltänikin) täysin lapsi. Kotoa muutettuani olen kuitenkin huomannut pari ehkä vähän outoa pientä seikkaa, joista minulle on tullut jollakin tapaa aikuinen olo:

1) Kun hain liiteristä polttopuita jouluaattoaamuna.

2) Kun leviterasian takareuna alkoi pilkistää.

Toivottavasti viihdytte taas Mourusen parissa. Mukavaa alkanutta vuotta 2019!


-Kasa, lehden päätoimittaja (vai pitäisikö sanoa ainoa toimittaja..?)

 


2. Testeri: Vesivärit VS Liituvärit

Testerissä Mouruposken kissat testailevat Marketin tuotteita ja kertovat niistä mielipiteensä. Tällä kertaa testikissoina toimivat Odessan kissa Kinuski ja Esterin Kettu-kissa. 


  <- Kinuski ll Kettu -> 

Piirtäminen on hauskaa puuhaa, mutta kannattaako tassuun ottaa mieluummin sivellin ja maalipaletti vaiko liituvärisetti? Testerikissat selvittävät parhaimman lopputuloksen tuottavan värisetin.

  <- Vesivärit (4 penniä) || Liituvärit (7 penniä) -> 

1. Avaa vesiväripaletti ja tee havaintoja näkemästäsi.
Kinuski: Väripläisköjä, onko tuo yksi mansikkamaitoa!??
Kettu: Luulin, että vesivärit ovat nestemäisiä, mutta ne ovatkin yllättävän kovia. Jos kosketan niitä tassulla, tassuun ei tartu väriä. Jos paletin kääntää ympäri, sen sisältö tippuu lattialle ja saattaa mennä rikki.


2. Nyt saat piirtää paperille. Millaista jälkeä vesivärit jättävät paperille?
Kinuski: Kosteaa mutta vedestä tulee kivan väristä kun kastan pensselin siihen!
Kettu: Ahaa, nämä kastellaankin ennen piirtämistä! Jälki riippuu värin ja veden suhteen määrästä (tieteellinen kisu :D), mutta joka tapauksessa se jättää rumia ryppyjä paperille. Mitä enemmän väriä käyttää, sitä tummempi jäljestä tulee.

3. Mitä tapahtuu kun yrität sekoittaa kahta tai useampaa väriä keskenään? 
Kinuski: Uuu tulee uusi väri!
Kettu: Joissakin tapauksissa yhdistelmästä tulee varsin kaunis, mutta pääsääntöisesti tuloksena on ruskea suttu. Mielestäni paketin valmiit värit olivat kauniimpia kuin sekoitetut.

4. Mitä mieltä olet tuotteen hinnasta? Entä kenelle suosittelet vesivärejä?
Kinuski: Vesivärejen hinta on mielestäni sopiva koska voi tehdä niin monia värejä! Suosittelen tuotetta kissoille jotka haluavat väriä poskiin! 
Kettu: Minusta tuote on kohtuuhintainen varsinkin nyt, kun se on alennuksessa. Suosittelen värejä kärsivällisille kissoille, jotka jaksavat valmistella värit käyttöä varten, eivätkä heti halua vain päästä piirtämään.

1. Avaa liituvärien kotelo ja tee havaintoja näkemästäsi.
Kinuski: Liituvärit ovat oudon pötkyläisiä mutta niitä on monta. 
Kettu: Liituvärit ovat vahapintaisia ja niistä jää jälkiä tassuun, kun niitä koskettaa. Yhtä lailla vesivärien kanssa liidut menevät lattialle tippuessaan rikki - hups.

2. Nyt saat piirtää paperille. Millaista jälkeä liituvärit jättävät paperille?
Kinuski: Liituväreistä ei tule kosteaa jälkeä nii kuin vesiväreistä, vaan kuivaa väriä josta jää hieman väriä tassuun kun hieroo paperia.
Kettu: Mitä enemmän painat, sitä vahapintaisempi jälki on. Liiduilla on hankala värittää haaleasti ja jälki suttaantuu helposti.

3. Mitä tapahtuu kun yrität sekoittaa kahta tai useampaa väriä keskenään? 
Kinuski: Värit eivät sekoitu. Tylsää.
Kettu: Värejä on todella hankala sekoittaa, sillä ne eivät tartu toisiinsa kovin helposti. Lisäksi jäljestä tulee vielä vahapintaisempi, joka saa värin näyttämään vielä rumemmalta. En siis suosittele sekoittamaan liituvärejä.

4. Mitä mieltä olet tuotteen hinnasta? Entä kenelle suosittelet liituvärejä?
Kinuski: Seitsemän penniä on mielestäni hieman liikaa liituväreille, liituvärejä ei voi sekoittaa joten niitä on periaatteessa vähemmän. Vaikkapa kuusi tai viisi penniä olisi hyvä hinta.
Kettu: Minusta tuote on hieman liian kallis verrattuna sen laatuun ja liitujen määrään. Noin 5-6 penniä olisi mielestäni parempi hinta (jäisi enemmän rahaa herkkuihin!). Suosittelen liituväriä kissoille, jotka eivät pelkää sotkua tai halua sekoittaa värejä keskenään.


Kiitos vastauksista! Olisiko sinunkin kissastasi Testeriksi? Ensi lehdessä Mourusessa on testattavana vasara ja porakone.


3. Uutta: Uusia paikkoja tutkittavaksi

Mouruposken ulkoilutilat ovat laajentuneet ja sinulla ja kissallasi on nyt mahdollisuus vierailla kolmessa uudessa kohteessa! Alla on kuvat sekä lyhyet esittelyt uusista paikoista.Kukkaniitty

Koivikkokedon läpi käveltyään päätyy kauniille kukkaniitylle, joka on parhaimmassa kukoistuksessaan keskikesän aikoihin.

Vuoroveden paljastama saari

Laskuveden aikaan merenpinta laskee sen verran että yhdelle Minimerenrannan lähistöllä olevalle saarelle pääsee talsimaan kuivin tassuin.

Kissaluola

Vuoroveden paljastaman saaren lounaispäädystä lähtee kapea riippusilta, joka yhdistyy toiseen saareen ja siitä edelleen mystiseen kissaluolaan.

Perehdy tarkemmin uusien paikkojen kuvauksiin Hoitola & Ympäristö -osion ulkoilutiloissa!
 


4. Esittelyssä: Robin Seplut

Venäläinen Anton (aka Robin) tekee YouTubeen videoita Robin Seplut -nimen alla. Videoissaan hän ruokkii seudullaan olevia katukissoja. Herkullisen aterian lisäksi kissat saavat myös nauttia rapsutuksista, ja toisinaan Robin leikkii kissojen kanssa videoillaan. Robin toimittaa myös loukkaantuneita kissoja hoitoon, etsii kissanpennuille koteja, ja pari kertaa hän on jopa vuokrannut erillisen asunnon kissaemoa ja tämän pentuja varten, jotta pennut saavat turvallisen ja lämpimän kasvuympäristön. Valitettavasti katukissojen kohtalo ei ole aina onnellinen, ja Robin kertookin avoimesti kaikista ikävistäkin asioista eikä sensuroi videoillaan esim. kissojen saamia ruhjeita.

Toisinaan Robinin videoilla seikkailee myös hänen oma kissansa Melissa, jonka hän otti hoiviinsa Melissan ollessa vielä pieni pentu. Melissa hylättiin kylmänä talvipäivänä veljiensä ja sisariensa kanssa tienposkeen, ja Robin järjesti pennuille väliaikaisen majoituspaikan lämpimästä kellarista. Pari viikkoa myöhemmin Robin löysi neljälle muulle pennulle kodit, ja ylijääneen Melissan hän päätti ottaa omaksi hoidokikseen. Melissa on luonteeltaan tosi villi, ja kisu tuhoaa hampailla ja kynsillään kaiken minkä saa nenänsä eteen, olipa sitten kyseessä pahvilaatikko tai Robinin käsi.

Ryhdyin itse seuraamaan Robinin videoita parisen vuotta sitten, ja on ollut hienoa seurata hänen kanavansa ainaista kasvua. Robin tekee hyvää työtä ja on tärkeää että hänen videonsa saavat lisää yleisöä. Pelkästään videoiden katsomisesta ja jakamisesta on apua, ja Robinin videoita katsoessa tietää tekevänsä hyvää.

Vieraile Robinin YouTube-kanavalla klikkaamalla tästä.


 

5. Horoskoopit 

Oinas:
Tunnetko olevasi yksinäinen? Asiat ystävyysrintamallasi muuttuvat pian, ja tulet saamaan monia uusia ystäviä!
 Härkä:
Onko sinulla jokin merkkipäivä tiedossa? Ystäväsi muistavat sinua taatusti onnittelukorteilla tai lahjoilla!
 Kaksoset:
Kivistääkö tassujasi illalla riehakkaan päivän jälkeen? Tassuja kannattaa hemmotella  vaikkapa jalkakylvyn merkeissä.
 Rapu:
Pelaat varman päälle mutta siitä huolimatta saatat kokea epäonnistumisia. Sinun ei kannata aloittaa mitään tärkeitä projekteja juuri nyt.
 Leijona:
Epäiletkö kumppaniasi uskottomuudesta vai aiheuttaa yhteisen ajan puute kärhämää välillenne? Jos suhteenne ongelmat eivät näytä ratkeavan voi ero olla ainoa vaihtoehto.
 Neitsyt:
Tuntuuko sinusta että pärskit jokaisen flunssa-aallon aikana? Sinun kannattaa hakea eläinlääkäristä rokote ennaltaehkäisemään tartuntoja.
 Vaaka:
Onni voi olla pieniä asioita: Herääminen aamiaisen tuoksun kantautuessa nenään tai kivan kommentin kuuleminen tuntemattoman suusta. Nauti näistä pienistä ilonaiheista!
Skorpioni:
Sinulla tuntuu olevan erikoinen kyky löytää kaikki kadoksissa olevat tavarat. Liekö kyseessä olevan pelkkää tuuria, vai onko sinulla salaisia lahjoja?
 Jousimies:
Oletko koskaan miettinyt miten onnekas olet ollessasi läheistesi ja ystäviesi ympäröimänä? Toivottavasti ainakin tästä lähtien tiedostat asian.

Kauris:
Pitääkö ystäväsi laiskasti yhteyttä ja peruu sovittuja tapaamisia viime hetkellä? Ota asia suoraan puheeksi kaverisi kanssa ja vaadi häneltä selitystä käytökselleen.

 Vesimies:
Millon kehitit viimeksi taitojasi? Muistathan aina välillä harjoittaa metsästustaitojasi jotta selviydyt tiukan paikan tullen. Koskaan ei tiedä milloin jokin taito voi osoittautua tarpeelliseksi.
 Kalat:
Raha ei valitettavasti kasva puussa, vaan sen tienaamiseksi on tehtävä töitä. Kysy hoitajaltasi voisitko saada vähän taskurahaa kotitöiden tekemisestä.

 


6. Haastattelu: Koululaiset

Mouruposken koulussa on tällä hetkellä enemmän opiskelijoita kuin koskaan aikaisemmin! Kyselimme hieman koululaisilta heidän koulunkäynnistään, ja vastauksista kävi ilmi että kissat ovat kiinnostuneimpia opiskelemaan matematiikkaa, kotitaloutta ja liikuntaa. Välitunteja suurin osa koululaisista viettää leikkien, ja kouluruoka aiheuttaa keskustelua mutta suurin osa vaikuttaa olevan siihen ihan tyytyväinen. Moni ykkösluokkalainen ei vaikuta niin innoissaan suunnittelevan jatkamista seuraavalle luokka-asteelle, mutta ne jotka ovat kakkosluokan aloittaneet havittelevat valmistujaislakkia tosissaan.

Lue vielä tarkemmin jokaisen haastatteluun osallistuneen kissan vastaukset haastattelusta sekä yhden koulusta jo valmistuneen kissan vinkit koulunkäyntiin:

Mitä aineita opiskelet ja miksi olet niistä kiinnostunut?
Kinuski, 1. luokan opiskelija: Opiskelen matematiikkaa, kemiaa, liikuntaa ja Espanjaa. Olen kiinnostunut matematiikasta koska haluan oppia erilaisia laskutoimituksia, kemiasta koska saa räjäytellä kaikkea! Ei vaan. Liikunnasta koska se on kivaa, ja Espanjasta koska se on hauska kieli.
Rico, 1. luokan opiskelija: Opiskelen Matikkaa, Ruotsia, Fysiikkaa ja Liikuntaa. Tykkään niistä.
Miukuli, 1. luokan opiskelija: En ole vielä varma kuinka monta hassua luokkaa nään, mutta jostain kotitaloudesta tykkään, siellä on hieno keittiöluokka.
Rushi, 1. luokan opiskelija: Opiskelen kotitaloutta, englantia ja matikkaa. En ole suoraan sanottuna oikein kiinnostunut mistään noista turh... siis hyödyllisistä aineista. Kotitalous on kyllä välillä kivaa.
Mocca, 2. luokan opiskelija: Opiskelen fysiikkaa, matikkaa, Espanjaa ja Liikuntaa. Olen kiinnostunut niistä, sillä ne olivat minusta hyödyllisiä ja kiinnostavia.

Mitä teet yleensä välitunneilla?
Rico, 1. luokan opiskelija: Leikin.
Miukuli, 1. luokan opiskelija: Tutustun koulun pihaan, aina löydän jotain uutta!
Rushi, 1. luokan opiskelija: Juoksentelen ja leikin. 
Mocca, 2. luokan opiskelija: Leikin kavereiden kanssa!

Onko kouluruoka hyvää?
Miukuli, 1. luokan opiskelija: Ei!! Se on kaameaa.
Rico, 1. luokan opiskelija: Ihan okei. 
Rushi, 1. luokan opiskelija: Todellakin on! En tajua miksi hoitajani mielestä kouluruoka on pahaa. Se kyllä saattaa johtua siitä että hän kävi ihmisten koulun eikä kissojen koulua mutta silti...
Kinuski, 1. luokan opiskelija: Kouluruoka, no kyllä. Eli, joo on se hyvää.
Mocca, 2. luokan opiskelija: Joo! 

Kerro jokin äskettäin koulussa oppimasi tieto.
Miukuli, 1. luokan opiskelija: Kirjaimia tarvitaan johonkin, en edelleenkää tajua miksi minun pitää osata kirjoittaa.
Rushi, 1. luokan opiskelija: Olen oppinut sen, että jokaiselta luokalta löytyy se häirikkö. 
Mocca, 2. luokan opiskelija: Pitää verrytellä ennen rankkaa treeniä, jotta ei paikat revähdä. 
Kinuski, 1. luokan opiskelija: Opin äskettäin ettei kemiassa räjäytelläkkään litkuja.
Rico, 1. luokan opiskelija: Mikään maan päällä ei voi lentää.

Ykkösluokkalaiset: Aiotko jatkaa koulua seuraavalle luokalle?
Kinuski, 1. luokan opiskelija: Aijon ehdottomasti jatkaa koulua seuraavalle luokalle, koska koulu on kivaa!
Miukuli, 1. luokan opiskelija: En, mutta varmaan minut ilmoitetaan 2 luokallekin salaa, kuten koko kouluun...
Rico, 1. luokan opiskelija: En tiedä.
Rushi, 1. luokan opiskelija: Näh... minusta se että osaan lukea riittää ihan hyvin joten en jatka.

Kakkosluokkalaiset: Aiotko tavoitella valmistujaislakkia?
Mocca, 2. luokan opiskelija: Kyllä aijon! 

Lopuksi vielä koulusta jo valmistunut Pontsu jakaa muistoja kouluajoiltaan: Mouruposken koulun monipuolisesta ainetarjonnasta jokainen voi koota itseään miellyttävän lukujärjestyksen, mikä on mielestäni hieno juttu, kiinnostavat aineet motivoivat käymään koulua. Kokeet olivat vähän ikävä juttu, ja mokasin kerran matematiikan osion totaalisesti, mutta se ei ollut maailman loppu, sillä tuntiaktiivisuus nosti numeroa. Kokeiden takia ei siis kannata turhaan stressata. Jos olet käynyt tunneilla, osaat kyllä. Kannustan kaikkia jatkamaan myös kakkosluokan läpi, sillä valmistujaislakki on todellakin tavoittelemisen arvoinen palkinto kovasta työstä. Tsemppiä kaikille koululaisille!


7. Arvostelut

Kirja-arvostelu: Aika-Arkku
Kirjoittaja: Aamu

Luin mahtavan kirjan! Aika-Arkku niminen kirja oli paras lukemani kirja koskaan. Kirjassa oli mahtavaa kerrontaa ja tunteikkaita hetkiä. Pari kertaa jopa pillahdin itkuun niin että Gakulla ja Nooralla oli ihmettelemistä!


Elokuva-arvostelu: Mission: Impossible - Ghost Protocol 
☆☆☆☆
Kirjoittaja: Kasa

Ohjaaja: Brad Bird
Valmistumisvuosi: 2011
Genre: Toiminta
Pääosissa: Tom Cruise, Jeremy Renner, Simon Pegg ja Paula Patton
Juoni: Toiminnantäyteinen elokuva alkaa kun palkkamurhaaja tappaa IMF-agentin ja vie tämän hallussa olleet Venäjän ydinaseiden laukaisukoodit tarkoituksenaan toimittaa ne Cobalt-nimellä tunnetulle terroristille, joka suunnittelee ydinsodan aloittamista USA:n ja Venäjän välille. IMF laittaa Ethan Huntin tiimeineen selvittämään tapausta. Kesken tutkimuksien IMF lavastetaan syylliseksi Kremlinissä tapahtuvaan räjähdykseen ja järjestön toiminta lakkautetaan, mutta Ethan jatkaa siitä huolimatta tehtävää tiiminsä kanssa puhdistaakseen maineensa ja ennen kaikkea estääkseen Cobaltin suunnitelman.

Monet taitavat katsoa tämän elokuvan pääosassa olevan Tom Cruisen takia, mutta minua innoittikin pahisroolissa oleva Samuli Edelmann. XD Toimintakohtaukset olivat näyttäviä ja täynnä odottamattomia käänteitä. Päähenkilöihin ehti tykästyä elokuvan edetessä, yksi suokkini oli Benji Dunnin hahmo. Katselin elokuvaa kun se näytettiin telkkarista puolenyön jälkeen (mikä ei osoittaunut niin hyväksi ideaksi edellisöisen viiden tunnin yöunien voimilla) ja elokuvan rauhallisemmissa kohdissa silmät eivät tahtoneet pysyä auki, mutta heräsin sopivasti näkemään loppuratkaisun. Pidin elokuvasta, muttei minulla ole pakottavaa tarvetta nähdä sitä uudestaan.


8. Mielipiteet, ilmoitukset ja yleisönosastokirjoitukset

Ilmoitukset:

 Kiinnostaako ketään osallistua Mourusen tekemiseen? Voit ilmoittautua jonkin valmiin palstan tekijäksi tai ehdottaa omaa palstaideaa jota haluaisit isännöidä! Pieni lisätoimittaja määrä voisi edistää lehden ilmestymistä useammin! Ilman sen suurempia sitoumuksia voit auttaa myös osallistumalla haastatteluihin ja jakamalla kokemuksia Hauskaa-palstalla.

Jos kiinnostuit laittele viestiä Mourunen-viekkuun!
 Mocca: Tarvitsisin neuvoa yhdessä hieman nolossa asiassa... *Selittää todella nopeasti:* Miten/millä keinolla voisi sanoa että tykkää jostakin toisesta kissasta, mutta ei uskalla ujoutensa vuoksi sanoa sitä ääneen?

Noora: Hymyilee tyttökissalleen. "Se meni hyvin" kehuu Moccaa.
 Tuota... minäkin kaipailisin edellisessä lehdessä olleen Felixin kysymyksen tapaan vähän neuvoja siihen miten ihastustaan voisi lähestyä. Lehteen voisi tehdä oman niksipalstan, mihin lukijat saisivat lähettää pieniä vinkkejään!

-Ihastunut
 simssiliinin kissa Quz etsii kirjekaveria mielellään saman ikäryhmän kissoista (tarkista nykyinen ikä kaapista). Kirjekaverukset voisivat sitten lähettää toisilleen kirjeitä ja pieniä lahjoja 1-2 kk välein. Ota yhteyttä jos olet kiinnostunut!

-Quz
† simssiliinin kissan Nickin hautajaiset ja pieni muistotilaisuus järjestetään 15.1.2019 Mouruposken kirkon tiloissa. Sukulaiset, ystävät ja muut halukkaat ovat tervetulleita osallistumaan hautajaismenoihin ja muistelemaan ihanaa Nickiä.

-Nickin omaiset

 


9. Hauskaa

Täältä lehden osiosta löytyy hoitajille käyneitä hauskoja kertomuksia ja vitsejä joille voit naureskella! Lue myös hämmentäviä unia tai ihmettele väärinkuultuja laulujen sanoja. Jos kaipaat jonkin pienen aivopähkinän niin suuntaa heti tehtävän pariin. Lehden lopusta löytyy sarjakuva, joka on toteutettu jonkun hoitotarinan pohjalta. Pidä hauskaa!

Hauskat ja nolot kertomukset 

Olin Hesessä, ja päätin käydä pesemässä kädet vessassa ennen syömistä. Palatessani kuljin seinänviertä pitkin ja pelästytin vastaantulleen tytön joka kääntyi juuri kulman takaa suoraan eteeni. Tyttö kiljaisi ja minä pakenin paikalta.
 
-Kasa


Unet
 

Laitoin Mouruposkea varten pystyyn graafikkohaun tarkoituksenani löytää joku osaava ihminen tekemään hienoja grafiikoita hoitolalle. Hakuun vastasi joku mies, ja päätin hyväksyä hänet hommaan. Yksi hoitajista pyysi uutta graafikkoa tekemään kissan ja vihersimin risteytyksen, mutta sen sijaan että tämä olisi ryhtynyt hommiin alkoi graafikko kuristaa minua ja kysyi tiesinkö mitä hän tykkäsi tehdä viattomille pikkutytöille. En jostain syystä panikoinut tilanteessa vaan juoksin isin luo ja sanoin että joku mies roikkuu kiinni minussa. Isi hääti graafikon ulos ja käski tämän leikata ruohoa saksilla. Graafikko katkoi vahingossa kukkia, mistä isi sitten nipotti hänelle ja minun kävi melkein sääliksi häntä.

-Kasa


Istuskelin mummolassa, kunnes huomasin yhtäkkiä marjastajan saapuneen meidän metsäämme. Zoomasin kameralla lähemmäksi, ja näin useampiakin marjastajia, ja he kaikki hymyilivät ivallisesti kameraan. Isi oli jättänyt jostain syystä perunamaalle kessillisen pottuja, ja kun yksi marjastaja meni naureskellen pöllimään kessiä minulta meni hermot, ja halusin mennä sanomaan heille suorat sanat. En kuitenkaan löytänyt silmälasejani mistään, enkä voinut mennä ilman niitä.

-Kasa
 

Olin menossa liikuntatunnille kotipaikkakuntani Monitoimitalolle. Pukuhuoneelle ei ollut erillistä huonetta, vaan vaatteet piti vaihtaa aulassa. Kaikki muut olivat jo liikkavaatteissaan, ja minua häiritsi olla yksin riisuutumassa siinä kaikkien edessä. En ollut vielä valmis kun ope tuli jo kutsumaan oppilaita liikuntasaliin, ja aloin hätäillä jäädessäni muista nyt jälkeen. Huomasin samassa miten joku tuli nappaamaan laukkuni naulakosta, ja riuhtaisin omaisuuteni heti takaisin. Varas paljastui Jaakko Saariluomaksi, ja hän selitti että laukkuvarkauden piti olla osa hänen uutta TV-sarjaansa, ja nyt kuulemma pilasin heidän hyvän ottonsa. Annoin sovinnon eleeksi Jaakolle luvan tutkia laukkuni sisältöä kameran edessä.

-Kasa
 

Olin jotenkin "monistanut" itseni, ja päätin hankkiutua kaksoisolennostani eloon tappamalla hänet. Astuin kaksoisolentoni saappaisiin ja aloin pidättämään hengitystä. Vähitellen tunsin tajunnan menetyksen lähestyvän ja tiesin kuolevani pian. Suljin silmäni ja kehoni veltostui, mutta mieleni jäi vielä hetkeksi aikaa virkeäksi. Jokin voima kiskoi minut kehoni yläpuolelle, ja pimeys muuttui kirkkaaksi valoksi jota kohti lähdin kulkemaan. Siinä kohtaa menetin yhteyteni kuolleeseen ruumiiseeni ja palasin takaisin elossa olevaan kehooni. Kokemus oli minusta tosi siisti, sillä nyt tiesin miltä kuoleminen tuntuu ja mitä sen jälkeen tapahtuu.

-Kasa

 

Odotin taksia, mutta sen saapuessa auton ovia ei avattu. Vilkaistessani auton ikkunasta sisään näin, että Nick Carter oli siellä vetämässä jotain Tanssii tähtien kanssa -esitystään. Viitoin Nickille ikkunan läpi ja esitin pantomiinina kysymyksen, voisiko hän tulla ovaamaan oven. Nick naurahti ja viittoi puolestaan minua vetämään oven kahvasta ja kappas, sehän avasi oven.

-Kasa

 

Väärinkuullut laulut

Väärinkuulluista lauluista saa aina hupia! Kappaleisiin on linkattu kyseinen kohta biisistä, joten voit itse kokeilla kummalla tavalla sinä kuulet siinä laulettavan.

 ♫ Tuomas Kauhanen ft. Väinöväinö - Enkeli
 Hurrikaanit nimetään naisten mukaan aina
 Hurrikaanit IMETTÄÄ naisten mukaan aina

 ♫ Mika - I See You
 I'm Standing
 I'm STALIN


 ♫ Hurts - Miracle
 I’m looking for a miracle
 I’m looking for AMERICA

 ♫ Panic! At The Disco - Don't Threaten Me With A   Good Time
 I roam the city in a shopping cart
 I roam the city in a SOUTH AFRICA


 ♫ Sia ft. Sean Paul - Cheap Thrills
 I love cheap thrills!     But I don't need no money
 I love cheap THINGS!  But I don't need TO   WORRY


Lyriikoita lähettivät: Kasa, Fiku

Tehtävä: Ristikko

Täydennä oikeat sanat ristikkoon kuvavihjeiden avulla.

Ratkaistuasi tehtävän kerro keskelle muodostuva sana yksityisellä viestillä Mourunen-vieraskirjassa. Kaikki oikeinvastanneet pääsevät mukaan arvontaan, josta voi voittaa hienoja palkintoja ja rahaa! 

Edellisessä lehdessä olleen tehtävän vastaus:


Tehtävän ratkaisi Noora. Onnea!
Palkinto: 
 ja 10 penniä.


Sarjis 

Jokaisessa lehdessä jonkun hoitajan kirjoittama tarina on muutettu sarjakuvamuotoon. Tällä kertaa kerromme Toukan ja hänen kissojensa kesäisestä majakkaretkestä!


 


10. Lopetus

Lukisin mielläni palautetta lehdestä! Kuvasiko/inspiroiko horoskooppi kissaasi? Mikä uusista ympäristökohteista vaikuttaa kiinnostavimmalta? Entä oletko lukenut/nähnyt arvosteluissa esiteltyjä juttuja ja mikä on oma mielipiteesi niistä? yms.

Uusia ideoita lehteä koskien saa milloin vain jättää Mourunen-viekkuun. Muistutan myös, että tulevaan lehteen sisältöä lähettämällä edistät Mourusen nopeampaa julkaisutahtia. .-) 


 - Kasa | Kommentit (2)Kommentoi


©2020 Kissahoitola Mouruposki - suntuubi.com