Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123

RSS

 

Mourunen 6
17.11.2017 16:25 | Kasa


Osa 6, 2017
         


Sisällys

1. Tervehdys
2. Lukijoiden kommentteja aiemmasta lehdestä 
3. Testeri: Jalkapallo vs. Keilapallo 
4. Uutta: Värkkäily- ja pelikerho 

5. Haastattelu: Kysy Kasalta
6. Horoskoopit 
7. Arvostelut 
8. Mielipiteet, ilmoitukset ja yleisönosastokirjoitukset 
9. Hauskaa
    Hauskat ja nolot kertomukset 
    Vitsit 
    Unet 
    Tehtävä 
    Sarjis 

10. Lopetus
 1. Tervehdys

Hei taas hyvät Mourusen lukijat!

Jotenkin tuntuu että lehden sarjakuvassa on jokin kirous, sillä suurimmassa osassa tapauksista se hoitaja, jonka tarinaa käytetään sarjakuvan pohjana, lopettaa hoitamisen. Nyt kun ryhdyttiin kirouksista puhumaan niin muistellaanpa miten vuosia sitten totesin yhden hoitajien huoneen olevan kirottu, sillä aina siinä huoneessa oleva hoitaja eroaa jossain vaiheessa. Kappas, tällä hetkellä kyseinen huone näyttää olevan varattu, parempi ettei puhuta aiheesta nyt...

Lehden teossa on vierähtänyt taas tovi, mutta tällä kertaa lehden sisältöä on hiukan laajennettu, joten toivottavasti nämä uudet palstat tarjoavat lukemista hetkeksi aikaa. Mukavia lukuhetkiä!


-Kasa, lehden päätoimittaja (vai pitäisikö sanoa ainoa toimittaja..?)

 


2. Lukijoiden kommentteja aiemmasta lehdestä

Ennen kuin siirrytään uuden lehden pariin luetaan hoitajien kommentteja edellisestä lehdestä. Lehden päätoimittaja Kasa vastailee samalla kommentteihin.

Nauroin viimeisimmälle unelle, se oli jotenkin todella huvittava Mikan tokaisun takia XD
- Mantsu -

  V: Repeilen itsekin kyseiselle unelle lähes aina kun lueskelen "unipäiväkirjaani". .-D

Tuota Kryptoa yritän tässä selvittää ja hitaasti etenee, toivottavasti saan ahaa-elämyksiä.... oon aika huono näissä ja sanaristikoissa. Hyvä että on kuitenkin haastetta.
- Mantsu -

  V: Olin tuolloin koukuttunut kryptoihin, joten Mourusta varten oli pakko sellainen laatia. .-D Krypton luominen on kuitenkin aika eri asia kuin sen ratkaiseminen ja toivon että lehdessä oleva krypto on ylipäätään ratkaistavissa...

Hauskaa, kun unia, hauskoja kertomuksia ja vitsejä voi lähettää ja niistä saa rahaa! 
- Xena -

  V: Hyvä jos palkkio innostaa jakamaan kokemuksiaan! Saisikohan lehden haastatteluihin yms. innokkaammin vastauksia jos niistäkin luvattaisi jotakin palkinnoksi..?

Elokuvakerho on aivan ihana idea, jospa sinne ehdottaisin pari omaani. ;3
- Cassie -

  V: Mukava kuulla että uusi kerho kiinnostaa!

Voisin itse asiassa olla kiinnostunut luotsaamaan jotain Mourusen palstaa, mutten vielä tiedä, mikä se olisi...
- Dora -

  V: Lisätoimittajien määrä edistäisi lehden nopeampaa ilmestymistä, joten kaikenlainen apu on oikein tervetullutta! Mourusen nykyisiä palstoja varten voi lähettää suoraan sisältöä Mourunen-viekkuun (esim. kysymyksiä haastattelua varten, horoskooppikirjoituksia, itse laadittuja tehtäviä tai sarjakuvia yms...) Jos suunnitteilla on kokonaan uusi palsta kysy ensin ylläpitäjältä "lupa" vaikka yksityisellä viestillä ja esittele lyhyesti suunnittelemasi palsta. .-)

Olisi kiva jos Mourunen tulisi vaikka kerran kahdessa kuukaudessa, mutta ymmärrän kyllä jos niitä ei ehdi niin monesti tehdä.
- Xena -

  V: Olisihan se. Mourunen ei loppujen lopuksi ole kovin työläs projekti, joten perjaatteessa parin kuukauden välein julkaistuva lehti ei olisi mahdoton idea, mutta se onkin eri juttu jaksanko keskittää sen verran aikaa lehteä varten että se valmistuisi määräajassa. Lehden valmistumista hidastaa myös haastattelu/testeri vastauksien odottelu, ja edellisessäkin Mourusen numerossa nämä kaksi palstaa estivät lehden julkaisun kun vastaajia ei ilmaantunut. Lehden tuloa voi siis nopeuttaa vastaamalla Mourunen-viekun puolella oleviin kysymyksiin. .-)

Naurukuolema tuon sarjakuvan takia. :---D Jotenkin oikein kruunaa nuo "reps" "luiskis liukastus".
- Tiksu -

  V: Haha, kiva että oli hauskaa. ,-D

Hyvä sattuma kun kynsiraspin testaus päätyi tähän ja juuri sen ostinkin. Ainakin tiedän, että se oli varmasti kannattavaa. :--D 
- Mantsu - 

  V: Hyvin tosiaan kävi, hyvä tietää hankkineensa laatutuotteen!


3. Testeri 

Testerissä Mouruposken kissat testailevat Marketin tuotteita ja kertovat niistä mielipiteensä. Tällä kertaa testikissoina toimivat simssiliinin kissa Pontsu ja adoptiossa majaileva Aamu-kissa. 


  <- Pontsu ll Aamu -> 

Kaikkihan tietävät että kissat tykkäävät leikkiä, ja Marketin tarjontaan sisältyykin monia erilaisia palloja. Tällä kertaa testattavina esineinä on keilapallo ja jalkapallo.

  <- Jalkapallo (4 penniä) || Keilapallo (6 penniä) -> 

1. Onko sinulla jotakin kommentoitavaa jalkapallon ulkomuodosta?
Pontsu (hieman vastahakoisesti): 
Miksi minulla pitäisi olla jotain kommentoimista? En suostunut testeriksi vapaaehtoisesti.
simssiliini: Hetkinen vain, Pontsu aloittaa kysymyksiin vastailun ihan kohta! 
simssiliini (kuiskaa): Tiedät hyvin ettei Testeri-palsta saa nykyään niin innokkaasti osallistujia, joten minun täytyy silloin pakottaa omia kissoja vastailemaan kysymyksiin. Olisit nyt kiltti, ostan sinulle jotain kivaa palkinnoksi myöhemmin!
Pontsu (myöntyy lopulta): No, jalkapallo on pyöreä.
Aamu: Jalkapallo on valkoinen mutta siinä on mustia läikkiä. Vähän niin kuin minun turkkinikin on monivärinen!

2. Millaisissa leikeissä jalkapalloa voi hyödyntää?
Pontsu: Kävisikö vastaukseksi vaikka jalkapallo?
simssiliini: *katsoo hoidokkiaan tiukasti*
Pontsu: Hyvä on... Jalkapallolla voi pelata myös polttopalloa, tai sitä voi muuten vain potkia pienellä porukalla. Pyörivän pallon perässä on myös hauska muuten vaan juoksennella.
Aamu: Jalkapallolla voi pelata mitä tahansa pallopeliä! Paitsi ei ehkä koripalloa, sillä jalkapallo ei pompi kovin hyvin.

3. Onko jalkapallon hinta (4 penniä) mielestäsi sopiva?

Pontsu: Menetteleehän tuo.
Aamu: Huomioiden miten monipuolisesti jalkapallolla voi leikkiä on hinta aika edullinen.

4. Kenelle suosittelisit jalkapalloa? Aiotko hankkia tuotteen itsellesi?

Pontsu: Jalkapallosta on iloa monenlaisissa pallopeleissä, joten jos saat kokoon isomman porukan niin yhdellä pallolla saatte aikaiseksi kivan joukkuepelin. Enpä tiedä hankinko jalkapalloa itselleni, en ole kovin hyvä liikunnassa.
Aamu: Ehdottomasti nuorille kissoille jotka tykkäävät juoksennella! Kyllähän minulle kaikki lelut kelpaavat, mutta olen parhaillaan adoptiossa eikä meille osta kukaan uusia leluja niin...

1. Onko sinulla jotakin kommentoitavaa keilapallon ulkomuodosta?
Pontsu: Keilapallo on hinkattu niin puhtaakse että sen pinta heijastaa valoa! Jalkapallosta poiketen keilapallossa on pienet reiät, joiden avulla heittäjä saa pallosta hyvän otteen.
Aamu: Keilapallo on kokonaan musta, ja se on myös vähän painavampi kuin jalkapallo.

2. 
Millaisissa leikeissä keilapalloa voi hyödyntää?
Pontsu: Eipä tuo taida juuri muuhun sopia kuin keilaamiseen.
Aamu: Keilaaminen taitaa tosiaan olla paras vaihtoehto, sillä keilapallo on niin kova että jos sitä yrittää potkia voi tassuun sattua.

3. 
Onko keilapallon hinta (6 penniä) mielestäsi sopiva?
Pontsu: Jalkapalloon verratessa hinta on ehkä liian kallis, koska jalkapallolla voi leikkiä monipuolisemmin kuin keilapalloa.
Aamu: Tällä pallolla on tosiaan vähän enemmän hintaa, mutta ehkä sen valmistuskustannukset ovat suuremmat niin onhan se silloin ymmärrettävää.

4. 
Kenelle suosittelisit keilapalloa? Aiotko hankkia tuotteen itsellesi?
Pontsu: Sellaiselle joka omistaa keiloja! En.
Aamu: Olen edelleen siellä adoptiossa niin...


Kiitos vastauksista! Olisiko sinunkin kissastasi Testeriksi? Ensi lehdessä Mourusessa on testattavana huulirasva ja tassuvoide.


4. Uutta: Värkkäily- ja pelikerho

Mouruposken kerhovalimoima laajenee jälleen, ja kissojen on nyt mahdollista viettää aikaa kahden uuden aktiviteetin parissa!

Värkkäilykerho 

 

Värkkäilykerho on jokaisen nikkarointia rakastavan kissan paikka! Kerhossa tehdään pieniä puutöitä ja perustyökalujen, kuten sahan tai vasaran, käyttö tulee tutuksi.

 

 

Pelikerho 

 

Pelikerho kokoaa yhteen erilaisista peleistä pitävät kissat! Kerhossa kissat pelaavat porukalla erilaisia lauta- konsoli- tai korttipelejä ja pitävät hauskaa yhdessä.

Pelikerhon perustaminen oli Anytimen idea!

Lue tarkemmat tiedot kerhoista ja niiden etuuksista Aktiviteetin Kerhot-osiosta ja liitä kissasi mukaan! Liittyminen uusiin kerhoihin maksaa poikkeuksellisesti vain neljä penniä, joten kannattaa toimia nopeasti. ,-)


5. Haastattelu: Kysy Kasalta

Tahtosin kysyä ihan että mitä sulle kuuluu ja mitä teet nykyään? Saa jaaritella :)
Elämäni on sen verran yksitoikkoista ettei tässä taida juurikaan mitään sen suurempia jaaritteluvastauksia tulla. .-D Valmistuin keväällä 2016 datanomiksi ja sen jälkeen olen viettänyt 1,5 vuotta asustelemalla vanhempien nurkissa ja pohtinut mitä tekemistä keksisin elämälleni. Päivät kuluvat suurimmaksi osin laiskottelun merkeissä kotosalla mm. syöden, nukkuen, fangirlaillen, sarjoja seuraillen ja pelaillen. .-D

Luetko usein vanhoja postauksisasi blogissasi? Tuleeko häpeäflashbackeja?
Lueskelen vanhoja postauksia toisinaan, ja kyllä, tulee. XD Ihan vanhimpiin postauksiin en ole uskaltanut kajota aikoihin, mutta häpeilynaiheita saa noista 1-2 vuoden takaisistakin postauksista, ja joskus uusikin postaus hävettää jo valmiiksi ennen julkaisua. .-D Onneksi useammin vanhoja postauksia lukiessa tulee häpeilyn sijaan muisteltua fiiliksissä vanhoja aikoja tai tarkkailtua kirjoitustyylin muutoksia yms. 
-> blogi


Mikä Mouruposkessa on parasta?
Yleisestiottaen vallitseva positiivinen ilmapiiri sekä tietenkin ihanat virtuaalikissat!

Lempivuodenaika?
Kesä koska on lämmintä ja valoisaa + luonto on silloin mielestäni kauneimmillaan.

Seuraatko jotakin sarjaa? > Mistä tykkäät siinä? (ilman spoilereita ;))
Tässä lyhyet esittelyt vakkarilempisarjoistani:

Havaiji 5-0 on Havaijille sijoittuva poliisisarja, jossa Steve McGarrettin kokoama rikoksia ratkova erikoisyksikkö työskentelee pitääkseen saaren turvallisena. > Tykkään erityisesti sarjan toiminnantäytteisistä jaksoista ja ennalta-arvaamattomista juonenkäänteistä.

Kampus Greekissä keskiössä on kolm
en osakuntatalon välinen vuorovaikutus, ja mukaan mahtuu ihmissuhdedraamaa, kilpailua, biletystä ja toisinaan myös sitä opiskelua. > Ihanan persoonallinen ja monipuolinen henkilökaarti on ehdottomasti parasta! Olen myös löytänyt monta hyvää biisiä sarjan kautta. Kampus Greek koukuttaa kummasti katsojansa, kokeilkaa vaikka.

Bones tulikin tämän vuoden puolella 12. tuotantokauden jälkeen päätökseensä. Myös tässä sarjassa ratkotaan rikoksia, ja sarjassa päästään seuraamaan niin rikoslabran kuin FBI-agenttienkin työskentelyä. > Bonesin mustahuumori saattaa toisinaan nostaa suupieliäni hivenen, mutta enemmän mieleeni on tällä hetkellä komeat miekkoset (mm. Sweets, Aubrey, Vincent, Fisher) ehheh.. ,-D

+ Lisäksi seurailen erilaisia amerikkalaisia realitysarjoja ja katselen paljon 1990 - 2000 vuosina tuotettuja lastenohjelmia! x-)

Millaisia hoitotarinoita tykkäät lukea? 
Kaikki kiinnostavasti kirjoitetut yksityiskohtaiset kuvailut ovat mieleeni, mutta tykkään erityisesti kun tarinoissa on mukana useampia hoitajia ja kissoja, ja kaikenlainen ihmis(/kissa)suhderdaama on mieleeni. .-D 

Kuvaile suhdettasi Fikuun.
No siis, me ollaan sisaruksia, en oikein tiedä miten muuten tätä meidän "suhdetta" voisi kuvailla. .-D Fiku on pari vuotta nuorempi siskoni mutta henkisesti reippaasti isosiskoaan kypsempi. Ollaan pienestä pitäen puuhasteltu paljon yhdessä ja on ihanaa kun on joku jonka kanssa voi tehdä sellaisiakin asioita joita ulkopuolisten kanssa ei kehtaisi kun tietää ettei toinen tuomitse. Vietetään edelleenkin paljon aikaa yhdessä kun tällä hetkellä saman katon alla asustellaan, mutta välillä kumpikin tarvitsee myös omaa aikaa tai toisen seura alkaa ärsyttää.

Ketä fanitat tällä hetkellä?
Iih, muutamia viimeaikaisia fanituksenkohteitani tämän vuoden puolella ovat olleet: 
-> Penny Dreadfulin
 Alexander Sweet jonka kiltti olemus oli harmiksi vain kulissia, mutta sen puheet "jonkun pitää rakastaa hyljeksittyjä olentoja" kolahti kovaa. <3
-> Käyn päänisisäisiä keskusteluja mieltä painavista asioista Bonesin Aubreyn tai Sweetsin kanssa, ja he sitten "auttavat" minua ratkomaan ongelmia. .-D Joskus jutellaan myös viimeisimmäksi katsomani Bones-jakson tapahtumista.
-> Tämän vuoden Euroviisuesiintyjistä Nathan Trent hurmasi mut ja miekkosen Runnin On Air on tämän hetken voimabiisini. <3
-> Måns Zelmerlöwia ei vaan voi olla jumaloimatta kun hänen vetämäänsä keikkaa pääsee seuraamaan läheltä lavan reunaa. 28.7.2017 <3
-> Hannibalin Frederick Chilton on kaikesta kieroudestaan huolimatta aika ihana. x-3
-> Eikä tietenkään sovi unohtaa virtuaalipoikaystäviäni Nathanielia (MCL) ja Ezarelia (Eldarya).


Mitä simssejä pelaat? Onko mitään lisäosia tai kamasettejä?
Tällä hetkellä koneelta löytyy The Sims 2 Ultimate Collection, eli pelin kaikki lisäosat ja kamasetit samassa paketissa. Omistan myös The Sims 3 + lemmikit ja The Sims 4 peruspelin mutten ole aikoihin kumpaakaan pelannut. Sims 3:sta löytyy myös Wii-versio.

Mitä mieltä olet Sims 4:sta? Tai tällä hetkellä pelisarjasta ylipäätään?
Olen itse pelannut pelkkää peruspeliä mutta seurailen pelin uutuuksia katselemalla simspelivideoita ja täten minulla on jonkinlainen kokonaiskuva nelosesta. Peruspelissä tulee mukavasti kaikkea uutta ja simeistä saa persoonallisia. Lisäosien sisällöt vaikuttavat aika suppeilta hintaansa nähden joten itseäni ei ainakaan houkuttele tässä vaiheessa täydentää niillä peliä, ja koska pelkkä nelosen peruspeli jää sisällössä Ultimate Collectionille kakkoseksi pelaisen mieluummin Sims 2:sta. 
-> minun ja Fikun simsblogi

Lempimuisto Mouruposkiajoilta?
Mouruposken alkuajat olivat ihan parasta aikaa kun silloisilla hoitajilla oli hyvä yhteishenki ja chattikeskustelu oli aktiivista. Tarinoitakin tuli alkuinnostuksissa kirjoiteltua useammin.

Mikä on sun lempisana suomen kielessä?
Jaah, enpä ole ennen miettinyt moista. .-D Sanotaan nyt vaikka: Tankki.

Paras suklaa?
Kaikki Marabou-suklaat! Tykkään myös lähes poikkeuksetta kaikista suklaista joissa on pähkinää tai toffeeta.

Tuleeko joskus ikävä Mitteriä?
Tietysti, Mitteri oli paras kissa ikinä. <3

Mitä muuttaisit Mouruposkessa? 
Hyvä kysymys, sillä ylläpitäjänä minulla on mahdollisuus vaikuttaa Mouruposken käytäntöihin ja pystyisin perjaatteessa tekemään kaikki haluamani muutokset mahdolliseksi. Hmm, olen sopeutunut nykyiseen Mourussa vallitsemaan "rytmiin" sen verran hyvin ettei tässä nyt ole mielestäni tarvetta millekään kovin radikaaleille muutoksille eikä ihan jokaiseen väliaikaiseen pikkuärsytykseen tule puututtua. 

Kiitos kysymyksistä Tikkarisuulle, Doralle ja Mantsulle!


 

6. Horoskoopit 

Oinas:
Oinaidn rakkaus-rintamalla menee nyt kehnomman puoleisesti. Juuri nyt ei kannata hypätä suhteeseen, juttunne ei välttämättä tule kestämään.
 Härkä:
Onni ei tunnu olevan puolellasi ja pienissäkin arjenaskareissa tuntuu olevan vaikeuksia. Huonoina päivinä voi olla parempi kääriytyä viltin sisään ja olla tekeättä mitään.
 Kaksoset:
Sinulla riittää puhtia, ja kerhomerkkejä ja taitopisteitä kertyy ennätysvauhdilla! Tällaisella toimeliaalla hetkellä sinun kannattaa harkita kouluun liittymistä jos olet sopivan ikäinen.
 Rapu:
Ystävät ovat sinulle tärkeä voimavara ja kaikki tuntuu juuri nyt olevan kohdallaan kaveriporukassasi. Osoita ystävillesi että välität heistä järjestämällä jotakin kivaa yhteistä tekemistä.
 Leijona:
Rakkausasioissasi kaikki tuntuu loksahtelevan paikoilleen kuin palapelin palaset. Kaikki kumppanin kanssa vietetty aika on tällä hetkellä hyvin antoisaa, joten varaa aikaa rakkaallesi.
 Neitsyt:
Jos kaipaat uusia ystäviä, on nyt mainio hetki tehdä tuttavuutta uusien kissojen kanssa. Näytä rohkeasti muille millainen olet niin saat ympärillesi samankaltaista seuraa.
 Vaaka:
Tuntuuko kaverin kanssa tulevan riitaa pienistäkin asioista? Kiukutteleva kaveri ei ole hyvää seuraa, joten sinun kannattaa ottaa etäisyyttä sellaisiin kissoihin jotka saavat olosi epämukavaksi.
Skorpioni:
Vaivaako sinua ikisinkkuuden pelko? Malta vielä hetki, sillä elämääsi astuu mukava kissa ennemmin tai myöhemmin.
 Jousimies:
Olet hyvässä vireessä ja terve kuin pukki! Muista kuitenkin että terveys ei ole itsestäänselvyys ja sinun on pidettävä itsestäsi huolta pysyäksesi hyvässä kunnossa jatkossakin.

Kauris:
Raha-asioista saattaa tulla kiistaa hoitajasi kanssa. Hauskaa voi pitää pienemmälläkin budjetilla, joten yritä unohtaa hetkeksi pennit ja uudet hankinnat ja nauti mieluummin siitä mitä sinulla jo on.

 Vesimies:
Koulumotivaatiosi saattaa olla niin laskussa ettet saa töitä ajallaan valmiiksi. Kysy opettajalta saisitko siirrettyä palautuspäivää vähän myöhemmäksi.
 Kalat:
Kaikki on tällä hetkellä hyvin ja koet eläväsi onnellista elämää. Mieti mitkä tekijät vaikuttavat tyytyväi-syyteesi ja pyri pitämään ne lähelläsi niin onnesi on taattu jatkossakin.

 


7. Arvostelut

Luitko hyvän kirjan tai näitkö mahtavan elokuvan? Kirjoita muutaman lauseen mittainen arvostelu kirjasta, elokuvasta, albumista, pelistä yms. itsesi tai kissasi nimissä.

Levyarvostelu: Hurts - Desire 
☆☆☆
☆☆
Kirjoittaja: KasaEnglantilaisen syntikkapopduon uusin albumi Desire julkaistiin 29.9.2017. Jo yhtyeen edellinen levy poikkesi duon aiemmasta tuotannosta ja Desire kokeilee entistä rohkeammin erilaisempia efektejä, ja melankoliset surulaulut alkavat vaihtua tanssibiiseihin. Kappaleiden rymikkäiden melodioiden mukana lähteekin ihan huomaamattaan hytkymään mukana. Moni fani ilmaisi pettymystään uuden levyn tyylisuunnasta ja siitä miten paljon "huonompaa" musiikkia Hurts tekee ensimmäisiin levyihinsä verrattuna, mutta kehitys kuuluu musiikkibisnekseen ja olisi hölmöä tehdä sellaista musiikkia mikä ei välttämättä myy ja toistaa samoja juttuja uudelleen ja uudellen. Onneksi moni on levyn huolella läpikuunneltuaan vetänyt sanojaan takaisin ja löytänyt menevämmän musiikin ja ärsyttävien efektien takaa juuri sen mitä he alunperin toivoivatkin: vanhan Hurtsin.

Seuraavaksi muutama sananen levyn biiseistä: Levyn aloituskappale Beautiful Ones kantaa vahvaa sanomaa ja biisi on mielestäni sekä uuden levyn että Hurtsin koko tuotannon parhaimmistoa. Ready To Go oli ensikuulemalta pienoinen järkytys äänekkäine efekneineen ja toistoineen, mutta muutaman kuuntelun jälkeen sitä oppi sietämään. Normisäkeistöt on paras osa biisiä rauhallisemman melodian ja Theon laulutyylin takia. Joku vertasi Something I Need To Know -biisiä Stayhyn, ja pakko myöntää että biiseissä on jotain samaa ja ehkä juuri tämän parituksen takia tykkäänkin tästä biisistä. Wherever You Gon instumentaalipuoli ei hirveästi miellytä, mutta mukaansavievä kertosäe nostaa pisteitä. Pianopainotteinen musiikki erottaa Chaperonen kivasti levyn muista biiseistä jolloin se ei huku massaan ja jää mieleen. Boyfriend yllättää sekä menevyydellään että alle kolmen minuutin kestollaan. Magnificentin sanoma kaiken jatkuvuudesta sopii ihanasti levyn lopetusbiisiksi.

Voit kuunnella levyn tästä!


Kirjoita vapaamuotoinen avostelu kirjasta/elokuvasta/albumista Mourunen-viekkuun. Voit liittää mukaan myös jonkin aiheeseen liittyvän kuvan, esim. levyn tai kirjan kansikuvan.


8. Mielipiteet, ilmoitukset ja yleisönosastokirjoitukset

Viihtyikö kissasi jossakin tietyssä tapahtumassa tai tapahtuiko jonkin hoitajan tarinassa jotakin mistä haluaisit sanoa jotakin? Tällä palstalla sinä tai kissasi voitte ilmaista niin positiiviset terveiset kuin rakentavan kritiikin joko nimelläsi tai anonyymisti. 

Mielipiteet & Yleisönosastokirjoitukset:

 Pääsiäispuuhaa oli todella mieluisa tapahtuma. Oli hauskaa, että siitä jäi konkreettinen muisto! Jotain tällaista olisi kiva saada lisää.

-Rousku
  Mouruposken ylläpidolle kiitosta tasaisesta päivitystahdista, joka on todella aktiivinen! Ihailen Kasan panostusta ja jaksamista käydä päivittämässä niin usein.

-Anonyymi
♫ Musiikkiin liittyvät tapahtumat ovat lemppareitani, ja kesällä olleilla festareilla oli HAUSKAA!

-Nick
 Tylsää kun ennustuskojun palveluita vähennettiin.

-Anonyymi


Ilmoituksia saa lähettää lehteen jos etsii esim. kavereita, kumppaneita, kirjeystäviä yms. 

Ilmoitukset:

Kiinnostaako ketään osallistua Mourusen tekemiseen? Voit ilmoittautua jonkin valmiin palstan tekijäksi tai ehdottaa omaa palstaideaa jota haluaisit isännöidä! Pieni lisätoimittaja määrä voisi edistää lehden ilmestymistä useammin! Ilman sen suurempia sitoumuksia voit auttaa myös osallistumalla haastatteluihin ja jakamalla kokemuksia Hauskaa-palstalla.

Jos kiinnostuit laittele viestiä Mourunen-viekkuun!

Ilmoitukset, mielipiteet ja yleisönosastokirjoitukset lähetetään Mourunen-vieraskirjaan, josta ne lisätään sitten tulevaan lehteen.


9. Hauskaa

Täältä löytyy hoitajien hauskoja kertomuksia ja vitsejä, unia, tehtäviä ja sarjakuva!

Hauskat ja nolot kertomukset 

Peruutin auton yllättävän sulavasti paikoilleen tullessani kotiin keskustasta, ja astelin sisälle ylpeänä onnistuneesta auton käsittelystä. Hyvä fiilis kuitenkin laantui kun lensin kamalalla kolinalla nurin lattialle jäädessäni kiinni imurin letkuun. Nukkumassa ollut isi riensi paikalle ja kysyi mitä tapahtui, ja vastasin vain "ei mitään". .-D
 
-Kasa
Menimme pyörimään vanhaan lukiorakennukseemme kaverimme kanssa. Väsyimme jossain kohtaa seisoskeluun ja päätimme ryömiä istumaan porraskäytävän rappusten alle (missä ei ole todellakaan normaalia viettää aikaa). Yhtäkkiä ohitsemme kulki pari opiskelijaa, joista toinen tuijotti meitä ihmeissään. XD
 
-Kasa & Fiku
Tämä tapahtui aika kauan aikaa sitten. Kun olin kerran veljeni kanssa kaupassa, jossa oli liukuportaat ylös ja alas niin meillä oli aina tapana kiertää liukuportaita ylös alas x). Kun menin ylöspäin vieviä portaita ja kävelin samalla niitä hitaasti alaspäin, törmäsin vahingossa johonkin varmaan nelikymppiseen mieheen! Hän ei sanonut mitään, ja pyysin hiljaa anteeksi. Ympärilläni olevat ihmiset näkivät ja nauroivat, ja minua nolotti hirveästi!

-Xena
Tämä tapahtui itse asiassa veljelleni kerran. Olimme tädillämme kylässä, ja veljeni halusi hänen numeronsa kun hänellä ei vielä sitä ollut. Tätini saneli numeron ja veljeni soitti numeroon, mutta sieltä vastasikin joku Osmo Lahti! Veljeni sanoi "oho, väärä numero" ja tämä vastasi "ole hyvä ei se mitään" xDDD!

-Xena
Istuin keittiöjakkaralla ja nojailin vieressä olevaa seinää vasten nostettuihin patjoihin (kuva). Yhtäkkiä yksi patjoista petti altani ja valuin lattialle jalkojen kuitenkin sojottaessa ilmassa. Olihan se vähän noloa, sillä paikalla oli myös Fiku kavereineen, mutta ainakin kaatumiseni toimi tilanteen hauskuuttajana!
 
-Kasa

 

Vitsit

Kissa makasi lämpöpatterin vieressä ja kehräsi. Pikku-Ville kuunteli ja huusi lopulta äidille:
Äiti, kissa on nukahtanut ja unohtanut sammuttaa moottorinsa.


-Xena
Miksi Laihian kunnanjohtaja sai potkut tuhlaavaisuuden takia?

- Hän oli mennyt sanomaan vieraille "tuhannet kiitokset" käynnistänne.

-Mimmu
Miten suoritetaan aivosiirto blondille?

- Puhalletaan korvaan.

-Mimmu
Kiitos kouluruoasta! Yksi kuoli, loput oksensi.

-Mimmu

Haluatko sinäkin lähettää lehteen vitsejä tai noloja kertomuksia? Voit lähettää niitä yksityisellä viestillä Mourunen-vieraskirjaan. Kaikista vitseistä, jotka tulevat lehteen, saa 4 penniä, ja kaikista kertomuksista saa 8 penniä.


Unet

Tällä palstalla hoitajat saavat kertoa omia ja mielellään hupsuja uniaan tiivistetysti! Lähetä oma unesi Mourunen-vieraskirjaan yksityisellä viestillä. Jokaisesta lähetetystä unesta tienaa 8 penniä.

Olin palannut koulunpenkille, ja jostain syystä päätin edistää tietämystäni käymällä kuudennen luokan uudelleen samassa koulurakennuksessa missä aikoinaan ala-asteeni suoritin. Samaa oli tekemässä muutama muukin vanha luokkalaiseni, ja juttelimme ennen tunnin alkua. Kerroin että tulin kuudennelle luokalle koska en tiedä mitä haluaisin opiskella eikä minulla muutenkaan olisi taitoja mennä mihinkään haastavampaan kouluun.

-Kasa


Stalkkasin ärsyttävän naapurini taloa piileskelemällä makuupussissa talon edustalla olevassa jyrkässä mäessä. Kun talosta tuli joku ulos aloin esittää nukkuvaa, mutta laitoin pään huonoon asentoon ja makuupussiin alkoi valua hiekkaa ja häiriinnyin asiasta. Jossain kohtaa Fikukin oli tullut paikalle ja istuskelimme kaikessa rauhassa, kunnes naapurini avasi oven ja Fiku sattui näkymään ovesta tulevasta valokiilasta niin että naapuri huomasi meidät. Naapuri juoksi luoksemme ja kysyi onko meillä nälkä. Hänellä oli kinkkuleipiä säästössä risukasan alla olevassa jääkaapissa.

-Kasa

 

Löysin netistä 8. luokan valokuvan yhdestä amisluokkani pojasta. Hänellä oli kuvassa samanlainen otsatukka kuin minulla nyt, ja aloin hädissäni miettiä että poika luuli minun matkineen tyylin häneltä. Jossain kohtaa kävin katsomassa appelsiinipuutani Ristoa ja järkytyin kun sen kaikki oksat oli leikelty irti. Onneksi tihutyöntekijä palasi myöhemmin korjaamaan vahinkonsa liimalla ja kuminauhoilla, ja Risto oli taas kunnossa.

-Kasa

 

Tehtävä: Pisteestä pisteeseen

Yhdistä pisteet viivoilla ja selvitä tehtävässä oleva kuva! Lisää aina +3 numeroon jossa olet, esim. 40 -> 43 -> 46 -> jne. Aloita eteneminen pisteestä 3. Kopioi kuva vaikka painttiin ja yhdistele numerot viivoilla.

Ratkaistuasi tehtävän kerro yhdistetyistä pisteistä muodostunut kuvio yksityisellä viestillä Mourunen-vieraskirjassa, ja olet mukana arvonnassa, josta voi voittaa hienoja palkintoja tai rahaa! 

Edellisessä lehdessä olleen krypton vastaukset:

1=k , 2=i , 3=s , 4=a , 5=r , 6=v , 7=t , 8=u , 9=n , 10=j , 11=o , 12=p, 13=e, 14=l , 15=y , 16=ä , 17=m , 18=ö , 19=h

Huom: Kryptossa ilmeni virhe eikä se siis ollut ratkaistavissa täydellisesti. Palkinnon olisi saanut eniten oikeita kirjaimia keksinyt, mutta k
ukaan ei osallistunut tehtävänratkaisuun, joten tälläkään kertaa ei jaeta palkintoja.


Sarjis 

Jokaisessa lehdessä jonkun hoitajan kirjoittama tarina on muutettu sarjakuvamuotoon. Tällä kertaa kerromme Mimmun ja hänen kissojensa Hipun ja Viltsun kesäisestä rantapäivästä!

 


10. Lopetus

Lukisin mielläni palautetta lehdestä, ja uusia ideoita lehteä koskien saa milloin vain jättää Mourunen-viekkuun. .-) 


 - Kasa | Kommentoi


©2020 Kissahoitola Mouruposki - suntuubi.com